Tapahtumat

KWF-Tagung 2024: Euroopan suurin metsäalan näyttely

KWF-Tagung järjestettiin juhannusviikolla, 19.–22. kesäkuuta keskellä Saksaa, Hessenin osavaltiossa, pienen Schwarzenbornin kunnan alueella. Tapahtuma on normaalisti neljän vuoden välein, mutta 2020 jäi väliin tunnetuista syistä. Vielä kuukausi tapahtuman jälkeenkään tarkkaa kävijämäärää ei ollut julkistettu, mutta järjestäjät arvioivat vieraita käyneen neljän päivän aikana 50 000–53 000.

KWF Tagung 2024

Keski-Euroopan metsäsektoria on leimannut viime vuosien aikana massiiviset kirjanpainajatoukan tuhot, joista myös Metsätrans-lehti on useiden vierailuiden myötä raportoinut. Laajoja alueita pystyyn kuolleita kuusikoita on hakattu, ja tämä vaikuttaa myös alan tulevaisuuden näkymiin. KWF:ssä näkyi runsaasti erilaista tarjontaa mm. taimien istutukseen, mutta keskusteluissa esiin nousi myös ensiharvennustarpeen lisääntyminen tulevina vuosina. Tasaisemmat alueet Saksassa on pitkälti viljelykäytössä, ja metsää kasvaakin enemmän mäkisessä maastossa. Tämä näkyy myös paikallisessa kalustossa. Neusonin tai Menzi Muckin kaltaisten jyrkkien rinteiden koneiden ohella, myös meille tutumpien valmistajien koneet on usein varusteltu vinsseillä ja muilla lisälaitteilla paikallisten jälleenmyyjien toimesta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.