Tapahtumat

Metsätyö Oy esittelee FinnMETKO 2024-näyttelyssä useita edustamiaan uutuuksia

Metsätyö Oy esittelee FinnMETKO 2024 -näyttelyssä uuden CoverB-OF yhdistelmä- eli sekatelamallin.

Metsätyö Oy, FinnMETKO 2024

Uusi tela on yhdistelmä kahdesta eri telakengästä, OF:sta ja CoverB:sta. OF telaa useat yrittäjät kutsuvat ”telojen kuninkaaksi” sen korkean laadun, käytön monipuolisuuden ja kestävyyden johdosta kovissakin olosuhteissa. CoverB puolestaan on pääasiassa helposti vaurioituviin ja pehmeisiin maastoihin tarkoitettu tela, jonka erityismuotoiltu, ”reunarypytyksellä ” varustettu telakenkä takaa hyvän maa- sekä rengaspidon.

OF- ja Cover B -kenkien harjat asettuvat renkaalla samalle korkeudelle, jonka vuoksi kone kulkee tasaisemmin kuin monella muulla sekatelavaihtoehdolla.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uusi yhdistelmä- tai sekatela täydentää Olofsfors telamallistoa sekä samalla antaa asiakkaille entistäkin monipuolisemman mahdollisuuden telavalinnoissa erilaisiin puunkorjuuolosuhteisiin.

Olofsfors

Uudistetut Trygg- kuorma-autoketjut

Näyttelyssä esillä myös laajennettu malliston muita Trygg -kevytketjuja kuten traktori-, trukki-, kaivinkoneketjut

PiikkiZ- kuorma-autojen kitkaketjuista on tullut markkinoille uudistuneet ja parannetut mallit. Ketjujen materiaaleja on vahvistettu, hokkien muoto, pituus ja myös materiaalikovuus on tarkistettu Suomen olosuhteisiin sopiviksi. Pääketjut, sivuketjut ja hokit kestävät erinomaisesti raskaita kuormia kuljettavien puutavara- tai muiden kuorma-autojen alla vaativissa talvi- ja maasto-olosuhteissa. Tuotepäällikkö Kari Kemppainen Metsätyö Oy:stä kertoo, että ketjujen aikaisemmasta mallista saadun asiakaspalautteen johdosta tehtiin tuotteeseen em. muutoksia ja jatkaa, että talvella 2023-24 suoritettujen testien perusteella uudet mallit kestävät hyvin vertailun pääkilpailijaansa nähden.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudet kuorma-autojen ykkös- ja paripyöriin sopivat uudet PiikkiZ -mallit ovat ensiesittelyssä ja myynnissä syksyä varten FinnMETKO 2024 näyttelyssä.

Metsätyö Oy esittelee myös laajemmin norjalaisen Nösted-yhtiön valmistamia Trygg-kevytketjuja, jotka on valmistettu erilaisiin pyörätyökoneisiin: traktoriketjuja, trukkiketjuja sekä kaivinkoneisiin soveltuvia ketjuja.

Trygg-kuorma-autoketjut

Uudet Indexator-rotaattorit

Indexator GX 30 on matalarakenteinen, monijarruisella MPB -riipukkeella varustettu kuormatraktoreihin tarkoitettu rotaattori, jossa rotaattorin moottoriosaan ei kohdistu ulkoisia kuormia. Tämän mahdollistaa rakenne, jossa rotaattoriin kohdistuvat ulkoiset voimat kulkevat ulomman runko-osan kautta, täysin erillään moottoritoiminnoista. GX rotaattorit on suunniteltu kestämään suuria vaaka- ja pystykuormia.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

GX rotaattori on Indexatorin vahvin, suurimpiin kuormatraktoreihin tarkoitettu tuote.

Matalarakenteinen, monijarruisella MPB -riipukkeella varustettuihin harvesterehin tarkoitettu rotaattori, jossa GX 30 tapaan rotaattorin moottoriosaan ei kohdistu ulkoisia kuormia. Rotaattoriin kohdistuvat ulkoiset voimat kulkevat ulomman runko-osan kautta, täysin erillään moottoritoiminnoista. HX rotaattorit on suunniteltu kestämään suuria vaaka- ja pystykuormia, sekä tuottamaan suuren vääntömomentin. HX -rotaattoreiden liitännät ovat samanlaiset kuin H-rotaattoreissa.

HX rotaattori on tarkoitettu suurimpiin harvestereihin.

Indexator-rotaattorit

Uudet Hultdins-kourat

Päivitetty SuperGrip 260S ja uusi SuperGrip 310S -puutavarakourat edustavat Hultdins -tuoteperheen pienempää kokoluokkaa. S- sarjan kourien kestävyyttä on edelleen parannettu kourien muotoilua uusimalla sekä runkoa vahvistamalla. Levennetty runkorakenne leveämpien laakerihelojen kanssa mahdollistavat pidemmät huoltovälit.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Edelleen kehitetyn geometrian ansiosta koura on entistä tarkempi ja tehokkaampi käsitellä. Kouran ollessa suljettuna, kouran rungon ja leukojen välinen pienentynyt tila mahdollistaa pienikokoisemman puun käsittelyn.

SuperGrip 310S kuormainkoura korvaa mallistossa olleen SuperGrip 300 -kouran.

SuperGrip 500S-kuormainkoura on Huldinsin uusi kokoluokka, joka täydentää vahvistettujen S- sarjan kourien mallistoa. SG500S asettuu ominaisuuksiltaan SG 420S ja SG 520S kourien väliin mahdollistaen käyttäjälle entistä paremman ja tarkemman valikoiman kohteen ja koneen koon mukaan.

SuperGrip 500S on ergonomialtaan ja kestävyydeltään luotettavaa Hultdins laatua.

Hultdins SuperGrip-kuormainkourat