Metsäteollisuus

Raumalaiselle metsäasiantuntija Carl Marttiselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

KUMEKO Group Oy:n raumalaiselle metsäasiantuntija Carl Marttiselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Carl Marttinen

Stipendiä esittivät KUMEKO Group Oy:stä metsäenergia-asiantuntija Alina Aaltonen, metsäjohtaja Jesse Kuuminainen, toimitusjohtaja Mikko-Joonas Kuuminainen, metsäpäällikkö Essi Lehti ja markkinointikoordinaattori Emmi Virtanen sekä Tredun opettaja Salla Sorri.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Carl ei epäröi jakaa osaamistaan muiden kanssa. Hän opastaa, neuvoo ja perehdyttää uusia työntekijöitä varmistaen, että heillä on parhaat mahdolliset edellytykset menestyä työssään. Hänen mentorointinsa ja tukensa ovat korvaamattomia uusille työntekijöille edistäen koko tiimin osaamista ja yhtenäisyyttä. Yhteistyötaidot ovat tärkeä osa työskentelyä ja tässä Carl loistaa. Paikalliset urakoitsijat, jotka toimivat yhteistyökumppaneinamme, ovat kehuneet Carlin yhteistyötaitoja ja joustavuutta, useammin kuin kerran olemme kuulleet Carlia kuvailtavan "parhaaksi hankintamieheksi, jonka kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä". Hänen tapansa toimia rakentaa luottamusta ja sujuvaa yhteistyötä, mikä on elintärkeää kaikissa projekteissa.

Hän ei ainoastaan hoida omia vastuualueitaan, vaan kehittää myös aktiivisesti ja omatoimisesti koko yrityksen toimintaa. Hän perehdyttää, tukee, antaa näkemyksiään markkinoinnista ja on innolla mukana kaikessa yhtiön toiminnassa. Tämä osoittaa erinomaisesti hänen sitoutumisensa ja omistautumisensa yhtiön kehittämiseen. Ongelmatilanteissa Carl on aina valmis auttamaan työtovereitaan ratkaisun löytämisessä. Hänen avuliaisuutensa ja ongelmanratkaisukykynsä tekevät hänestä arvokkaan tiiminjäsenen, johon muut voivat luottaa kaikissa tilanteissa. Carl osoittaa rehtiä ja luotettavaa metsämieshenkeä työssään joka ikinen päivä. Hän on esimerkillinen työntekijä, joka ansaitsee tunnustusta panoksestaan ja asenteestaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämies- ja metsänaishengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja lahjoitusvaroja alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.