Kuljetus

MAN sähkökuorma-auto sisältää vakiona MAN DigitalServices -palvelupaketin

Uuden MAN eTGX:n tai eTGS:n hankinnan yhteydessä asiakas saa digitaalisten palvelujen paketin viideksi vuodeksi veloituksetta. Integroidulla digitaalisella paketilla MAN Truck & Bus auttaa eTruck-asiakkaitaan pääsemään alkuun sähköisessä liikkuvuudessa. Vakiintuneiden palveluiden, kuten Geo, Timed, Compliant M ja Perform, ohella tähän digitaaliseen pakettiin kuuluvat myös uudet sähkökäyttöisten ajoneuvokantojen tarpeisiin räätälöidyt palvelut, kuten MAN eManager ja MAN SmartRoute. MAN ServiceCare S -palvelu on joka tapauksessa ilmainen ja MAN Driver App on ladattavissa ilmaiseksi. Lisäksi MAN Charge&Go -latauspalvelun, joka sisältää latauskortin, voi varata veloituksetta. Latauskustannukset laskutetaan kulutuksen mukaan.

MAN eTruck

MAN DigitalServices -palvelut ovat täydellisesti yhteensopivia sekä diesel- että sähkötekniikan kanssa. Olemassa olevia palveluja on laajennettu erityisesti sähkö kuorma-autokohtaisilla toiminnoilla. Esimerkiksi Perform-palvelua on laajennettu yksityiskohtaisella energiankulutusanalyysillä, ja se sisältää hyödyllisiä toimintoja, jotka mahdollistavat muun muassa sähköisen voimanulosoton ja ilmastointijärjestelmän valvonnan. Lisäksi on kehitetty täysin uusia ratkaisuja erityisesti sähkökäyttöisten ajoneuvokantojen vaatimuksiin. Näitä ovat MAN eManager M, MAN Charge&Go ja MAN SmartRoute.

MAN eManager ohjaa sähköajoneuvojen latauksen hallintaa ja esivalmistelua. Se tarjoaa myös lisätoimintoja päivittäisen toiminnan optimoimiseksi. Niihin kuuluu pääsy akkujen kannalta tärkeisiin tietoihin ajoneuvon ja sen akkujen yksityiskohtaista seurantaa varten. On myös mahdollista nähdä, mitkä ajoneuvot ovat reitillä, matkalla tai paikallaan. Akkujen seurantaan sisältyvät myös tiedot esimerkiksi päivittäisistä lataus- ja purkausprosesseista, ilmastoinnista, ulkolämpötilasta ja energiankulutuksesta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

MAN SmartRoute auttaa asiakkaita varmistamaan, että heidän sähkökuorma-autonsa kulkevat aina tehokkainta reittiä ja että ne suuntaavat oikealle latausasemalle oikeaan aikaan. Optimaalinen reitti lasketaan jatkuvasti yksittäisten parametrien, kuten akun varaustilan, jäljellä olevan toimintasäteen, julkisten latausasemien ja liikenteen perusteella. MAN SmartRoute ehdottaa välittömästi sopivia vaihtoehtoja, jos jokin parametri muuttuu. Asiaankuuluvat tiedot ovat reaaliaikaisesti nähtävissä sekä kuljettajalle ajoneuvon infotainment-järjestelmässä että ajojärjestelijälle RIO-alustalla.

MAN Charge&Go -latauspalvelu on sähkö kuorma-autokohtainen ratkaisu julkiseen lataukseen. Jatkuvasti kasvava Euroopan laajuinen MAN Charge&Go -latausverkosto on suunniteltu erityisesti hyötyajoneuvoja varten. Reitille sopivia latausasemia ehdotetaan ajojärjestelijälle MAN SmartRouten kautta. Kuljettajat voivat tarkastella latauspisteitä ajoneuvon infotainment-järjestelmässä ja MAN Driver App -sovelluksessa.

MAN Charge&Go -asiakkaat voivat näin suunnitella ajoneuvojensa latauksen, maksaa latauspisteessä tai saada kuukauden lopussa koontilaskun. Kalustopäällikkö saa lisää läpinäkyvyyttä helposti ymmärrettävän hintarakenteen ja koontilaskujen ansiosta. Myös hyväksi todettu MAN Mobile24 -tuki tarjoaa ympärivuorokautista apua latausprosessiin liittyvissä ongelmatilanteissa. MAN Charge&Go toimii kaikissa automerkeissä, joten se on kiinnostava myös monimerkkikalustoille. Edellä mainitut digitaaliset, sähkökohtaiset palvelut ovat saatavilla vuoden 2025 puolivälistä alkaen.