DB Schenker Saksa ottaa käyttöön ensimmäiset kymmenen MAN eTGX:ää 150:stä
DB Schenker, yksi maailman johtavista logistiikkapalvelujen tarjoajista ja Euroopan maaliikenteen markkinajohtaja, vastaanotti 29. tammikuuta ensimmäiset kymmenen MANin kaukoliikenteen sähkökäyttöistä kuorma-autoa suoraan MAN Truck & Busin tehtaalta Münchenistä. Heti ajoneuvojen luovutuksen jälkeen kuljettajat lähtivät ajamaan uudet kuorma-autot DB Schenkerin toimipisteisiin eri puolille Saksaa. Näitä MAN eTGX Ultra -vetoautoja käytetään erityisesti suurten kuormatilavuuksien kuljetuksiin. Nämä vetoautot mahdollistavat kolmen metrin korkuisten megaperävaunujen käytön.
Näitä perävaunuja on käytetty jo vuosia erityisesti autoteollisuudessa, mutta myös muilla aloilla, joilla kuormatilavaatimukset ovat korkeat. Suuri kuormatilavuus auttaa tekemään kuljetuksista ympäristöystävällisempiä ja yhdessä täyssähköisen MAN eTGX Ulra Low Liner -perävaunun kanssa vähentämään CO2-päästöjä kestävästi. DB Schenker ja MAN ovat sopineet aiesopimuksessa 2023, että kalustoon lisätään 100 sähkökuorma-autoa vuoteen 2026 mennessä.
Ensimmäisen MAN eTGX:n luovutuksen yhteydessä yritykset allekirjoittivat myös uuden aiesopimuksen 50 MAN eTGL:n toimittamisesta. Kaupunkien tavaraliikenteeseen tarkoitettu täyssähköinen 12 tonnin kuorma-auto on tilattavissa huhtikuusta 2025 alkaen, ja sen on tarkoitus täydentää DB Schenkerin sähköistä laivastoa jakelulogistiikassa.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy- Olemme erittäin ylpeitä siitä, että ensimmäiset kymmenen MAN eTGX:ää ovat nyt DB Schenkerin päivittäisessä logistiikkakäytössä. Tavaraliikenteen kestävä hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yhteinen tavoitteemme. Uusi MAN eTruck ei ole ainoastaan päästötön, vaan se täyttää myös asiakkaidemme erilaiset vaatimukset. Volyymikuljetukset ovat yksi esimerkki tästä. Mikään muu markkinoilla oleva sarjavalmisteinen sähkökäyttöinen puoliperävaunun vetoauto ei tarjoa yhtä lyhyttä akseliväliä ja maksimaalista akkukapasiteettia perävaunuille, joiden sisäkorkeus on kolme metriä. Se, että DB Schenker haluaa luottaa MAN:iin myös sähköisessä jakelukuljetuksessa eTGL:n avulla, vahvistaa, että eTruck-valikoimamme tarjoaa oikean ratkaisun jokaiselle kuljetusalalle, selittää MAN Truck & Busin myynti- ja asiakasratkaisuista vastaava johtokunnan jäsen Friedrich Baumann.
DB Schenker vie eteenpäin ajovoiman vallankumousta kalustossaan
DB Schenker on noudattanut johdonmukaista kestävän kehityksen strategiaa jo useiden vuosien ajan. Siihen kuuluu jatkuvan vaihtoehtoisiin käyttöjärjestelmiin siirtymisen lisäksi myös logistiikan tehokkuuden jatkuva lisääminen.
- Päästöttömiin käyttövoimiin siirtymisen edelläkävijänä DB Schenker investoi tulevaisuudessakin kestäviin ratkaisuihin. Olemme iloisia saadessamme ensimmäisenä asiakkaana mahdollisuuden ottaa käyttöön 10 MAN eTGX:stä koostuvan kaluston. Joitakin ajoneuvoja tullaan käyttämään päivittäisessä reittiliikenteessä kappaletavaraverkostossamme kaksivuorokäytössä, esimerkiksi päivittäisessä edestakaisessa liikenteessä Dortmundin ja Hannoverin toimipisteidemme välillä. Muita ajoneuvoja käytetään erityisesti auto- ja kuluttaja-asiakkaidemme tarpeisiin, DB Schenkerin Euroopan maaliikenteen johtaja Cyrille Bonjean kertoo, ja DB Schenkerin Euroopan järjestelmätoimintojen johtaja Marc Pühler lisää: - Tämä on erityinen päivä DB Schenkerille. Sen lisäksi, että olemme saaneet ensimmäiset MANin kaukoliikenteen sähkökuorma-autot, olemme allekirjoittaneet aiesopimuksen 50 MAN eTGL -kuorma-auton hankkimisesta. Sähkökäyttöistä 12 tonnin kuorma-autoa ei ollut aiemmin saatavilla markkinoilla. Tämä on muuttumassa eTGL:n myötä. eTGL on ihanteellinen viimeisten kilometrien kuljetukseen. Olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet osallistua asiantuntemuksellamme kehitystyöhön, ja odotamme innolla ensimmäistä sarjavalmisteista ajoneuvoa.
MAN eTruck: Teknologinen innovaatio on avainasemassa
Ultra Low Liner eTruck MAN eTGX on luokkansa edelläkävijä: vain 950 mm:n puoliperävaunukorkeudella, erittäin lyhyellä 3,75 metrin akselivälillä ja silti suurimmalla akkukapasiteetilla se tarjoaa noin 500 kilometrin toimintasäteen. Siksi se sopii erinomaisesti sovelluksiin, joissa on ratkaisevaa maksimaalinen kuormatilavuus jopa kolmen metrin sisäkorkeuteen asti. Modulaarisen akkukonseptin ansiosta, jossa on valittavissa neljä, viisi tai kuusi akkupakettia ja 449 ja 544 hv:n tehot, se voidaan mukauttaa optimaalisesti kaikkiin kuljetustehtäviin. Vakiovarusteena olevan CCS-lataustekniikan (jopa 375 kW) lisäksi sen voi tilata myös uudella MCS-standardilla, jossa latausteho on jopa 1MW, mikä mahdollistaa entistä nopeamman välilatauksen kuljettajan ajotaukojen aikana. Raskaisiin kuljetustehtäviin tarkoitettujen MAN eTGX:n ja eTGS:n lisäksi MAN eTGL täydentää MANin sähkökuorma-autovalikoimaa kevyeen jakelukuljetukseen. Jopa 235 kilometrin toimintasäde, noin 30 minuutin pikalataus ja jopa 6 600 kilogramman hyötykuorma korista riippuen tarjoavat ihanteellisen yhdistelmän hiljaiseen ja paikallisesti hiilidioksidipäästöttömään kuljetukseen kaupunkien tavaralogistiikassa.
Löydä oikea eMobility-ratkaisu 360 asteen neuvonnan avulla
Myös kuljetusyritykset hyötyvät MANin 360-asteisesta eMobility Consulting -neuvonnasta siirtyessään sähköiseen liikkuvuuteen: sähköiseen liikkuvuuteen siirtymistä koskevaan neuvontaan sisältyy asiakaskohtaisia analyysejä ajoneuvojen käyttöönotosta ja latausinfrastruktuurin vaatimuksista. MANin palveluvalikoimaan kuuluu myös itse latausinfrastruktuurin tarjoaminen latausinfrastruktuurin toimittajien kanssa solmittujen kumppanuuksien kautta. Lisäksi uusien sähköleijonien käyttöön on saatavana perinteisten kuorma-autojen tapaan erityisesti sähköiseen liikkuvuuteen räätälöityjä huoltosopimuksia ja rahoitusratkaisuja sekä lukuisia digitaalisia palveluja. Näitä ovat esimerkiksi MAN eReadyCheck, jonka avulla asiakkaat voivat tarkistaa, miten heidän jakelureittinsä voidaan ajaa puhtaasti sähköisesti, sekä MAN Charge & Go -latauspalvelu latauskortteineen, joka mahdollistaa yksinkertaisen, konsolidoidun lataussuunnittelun ja laskutuksen kansainvälisillä reiteillä.
Soveltuu eTruckiin MAN ProfiDrive -mallin kanssa
”Me koulutamme tulevaisuuden” on MAN ProfiDriven, MANin oman kuljettajakoulutuksesta, ammattikuljettajien pätevöittämisestä ja alan erityisvalmennuksesta vastaavan osaston, brändilupaus. Asiakkaat kysyvät yhä enemmän sähköajoneuvojen koulutuskursseja.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyTämä johtuu siitä, että sähköautoilu ei ainoastaan vaadi tietoa korkeajännitetekniikan turvallisesta käsittelystä, vaan myös ajotehtävä muuttuu merkittävästi. Kun dieselmoottoreilla jarrutusta vältetään polttoaineen säästämiseksi mahdollisimman pitkälle sujuvalla ja ennakoivalla ajotyylillä, nykyään pätee toinen sääntö: kaasupolkimella hidastaminen on välttämätöntä, jotta energiaa voidaan ottaa talteen rekuperoinnin avulla. Tämän oppiminen ja sen soveltaminen käytäntöön on osa MAN ProfiDriven kaikille kuljettajille ja kalustopäälliköille, jotka ovat siirtymässä sähköiseen liikenteeseen, kuten myös DB Schenkerille, tarjoamaa käyttöönottokoulutusta.