Metsäteollisuus

Sappi Kirkniemen paperitehtaalle oma puunhankintaorganisaatio

Sappin Kirkniemen paperitehtaalle Lohjalle perustetaan oma puunhankinnasta vastaava organisaatio. Kirkniemen puuraaka-aineen hankinta käynnistyy puuntoimittajakumppaneiden verkoston avulla 1.6.2025 alkaen.

Maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jussi Joensuu on nimitetty Kirkniemen tehtaan metsäjohtajaksi ja uuden puunhankintaorganisaation esihenkilöksi 1.10.2024 alkaen.

Jussi Joensuu

Samalla hänestä tulee Kirkniemen tehtaan johtoryhmän jäsen. Jussi Joensuulla on parinkymmenen vuoden kokemus metsäteollisuuden puunhankinnasta muun muassa Junnikkala Oy:ssä ja Koskisen Oy:ssä ja hänellä on kattavat verkostot toimialalla. Metsäjohtajan lisäksi osastolle rekrytoidaan myöhemmin puun ostoon, logistiikkaan ja vastaanottoon tarvittava henkilöstö.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Sappi Kirkniemen tehdas on maailman suurin päällystettyjä aikakauslehtipapereita tuottava tehdas. Paperinvalmistuksessa tarvittavan mekaanisen massan valmistuskapasiteetti tehtaalla on 300 000 tonnia vuodessa. Tuotantoprosessissa tarvittavan pyöreän puun ja sahahakkeen lisäksi tehdas käyttää energiantuotannossa omalla voimalaitoksellaan biopolttoaineita, pääosin kuorta ja metsähaketta.

- Sappi Kirkniemen puunhankinnassa korostuu vastuullisuus metsänhoidossa ja hankintaprosesseissa. Metsäluonnon monimuotoisuus ja puun alkuperäketjun jäljitettävyys ovat korkean sertifiointiprosentin lisäksi kestävän kehityksen arvoja, joita Sappi noudattaa globaalisti tuotantoyksiköissään, sanoo Sappi Kirkniemen tehtaanjohtaja Martti Savelainen.

Sappi Kirkniemi
Sappi Kirkniemnen tehtaan puukenttä.