Metsäteollisuus

Teräselementtivalmistaja Lett-Tak on investoinut puukattoelementtien valmistukseen

Norjalainen teräselementtivalmistaja Lett-Tak vastaa rakennusalan ympäristövaatimuksiin investoimalla puuelementtituotantoon. Uuden tuotantolinjan myötä Lett-Tak pystyy tarjoamaan markkinoille puisen kattoelementin, joka täyttää rakennusalan yhä tiukentuvat vastuullisuusvaatimukset. 

puinen kattoelementti

Vuonna 2020 alkaneen Lett-Takin ja Metsä Woodin yhteistyön tuloksena markkinoille syntyi uusi Kerto® LVL -pohjainen kattoelementti. Kiinnostus elementtiä kohtaan on jo kasvanut Pohjoismaissa ja tämän odotetaan kasvattavan myös Lett-Takin liikevaihtoa.

- Tavoitteemme on edistää alan vihreää siirtymää ja asiakkaat haluavat olla mukana tässä muutoksessa. Uutta Lett-Tak Wood kattoelementtiä pidetään kiinnostavana sen alhaisen CO₂-jalanjälkien vuoksi, sanoo Lett-Takin myynti- ja markkinointijohtaja Tommy Nilsen.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uuden Kerto LVL -pohjaisen kattoelementin hiilijalanjälki on noin 24 kilogrammaa CO₂-ekvivalenttia neliömetriä kohden, lisää Lett-Takin toimitusjohtaja Johan Aas.

Tuotanto on suunniteltu mahdollisimman tehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi, ja automatisoidut prosessit vähentävät sekä työmelua että fyysistä rasitusta työntekijöille. Lett-Tak on lisäksi asettanut kunnianhimoisia kestävyystavoitteita, joihin kuuluu mm. ympäristölaskurin kehittäminen, joka mittaa tuotteiden ilmastojalanjälkeä aina tuotannosta kierrätykseen saakka.

Lett-Tak haluaa olla kestävän rakentamisen ja teollisuusinnovaatioiden edelläkävijä ja on asettanut selkeät kasvutavoitteet uuden tuotantolinjan myötä. Yritys on hyvin valmistautunut vastaamaan tulevaisuuden markkinatarpeisiin ja -vaatimuksiin.

- Kerto LVL tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten lujuutta, pitkiä jännevälejä ja keveyttä. Lett-Takin uusi kattoelementti on purettavissa, uudelleenkäytettävissä ja lähes täysin kierrätettävissä. Se on hyvä lisä markkinoille, kun kiinnostus puurakenteisiin kattoelementteihin kasvaa jatkuvasti teräksen ja betonin sijaan, toteaa Johan Aas.

Lett-Tak Woodin ominaisuudet

  • Alhainen CO₂-jalanjälki
  • Uudelleenkäytettävä
  • Kierrätettävä
  • Energiatehokas, matala U-arvo
  • Jopa 16 metriä pitkät jännevälit antavat arkkitehtonista vapautta ja nopean asennuksen
  • Pitkä käyttöikä
  • Vakaa ja jäykkä rakenne

Tietoa Lett-Takista

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lett-Tak Systemer AS suunnittelee, valmistaa ja asentaa kattojärjestelmiä asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yritys perustettiin vuonna 1980 ja sen liikevaihto on noin 300 miljoonaa Norjan kruunua. Kattoelementit valmistetaan tiukkojen ympäristövaatimusten mukaisesti ja ne ovat erittäin energiatehokkaita käytössä. Sekä tuotanto että pääkonttori sijaitsevat Norjan Larvikissa, Oslon eteläpuolella.