Tapahtumat

Keto-harvesterit Skogsnoliassa

Kone-Ketosen viimeisimmät uutuudet eli Keto-Forst Eco ja ympäripyörivällä kääntäjällä varustettu Keto 51 Eco LD 3 -harvesterit esitellään Ruotsissa, Skogsnolia -messuilla 13. – 15. kesäkuuta. Kone-Ketonen on mukana yhteistyökumppaneiden Vimek Ab:n sekä Sampo-Rosenlew filial Sverigen osastoilla.

Pohjoismaissa vaadittavaan kantojen ureakäsittelyyn on ympäripyörivässä kääntäjässä tehty oma läpivienti. Ympäripyörivä kääntäjä tarjoaa koneelle huomattavasti enemmän pyörimisvoimaa, sillä 175 parin paineella tulevaa vääntöä löytyy jopa1680 Nm:n saakka. Metsäharvennuksen työskentelyyn tämä lisää myös tehokkuutta. Ympäripyörivä kääntäjä nopeuttaa kaatotyötä, sillä puuta voi lähestyä mistä suunnasta tahansa. Hakkuupäätä voi rajattomasti pyörittää molempiin suuntiin. Ympäripyörivä kääntäjä helpottaa myös huoltoja, kun letkunippuun päästään käsiksi helpommin. Alustakoneiden valmistajille tämä huoltoratkaisu tarjoaa myös puomin pään suunnitteluun uusia mahdollisuuksia. Pohjois-Amerikkaan toimitettavissa isoimmissa Keto-harvesterimalleissa ympäripyörivä rotaattori on jo arkipäivää. Luonnollisesti rotaattoriin on haettu patenttia.

Yhteistyöllä maailmalle

Kone-Ketonen Oy on toiminut harvesterimarkkinoilla 35 vuotta. Tehtaalta valmistunut 5000 Keto-harvesteri on luovutettu keväällä 2019. Tämä merkittävä paalu yrityksen historiassa tarkoittaa käytännössä lähes 150 rakennettua hakkuupäätä vuodessa. Kone-Ketosen menestys on perustunut vahvaan tuotekehitystyöhön ja lukuisiin omiin patentteihin, jotka koskevat telasyöttöä, runkorakennetta, hydraulijärjestelmää ja kaatopäätä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Kone-Ketonen ja ruotsalainen metsäkonevalmistaja Vimek Ab ovat tehneet tiivistä yhteistyötä noin 15 vuotta. Yhteistyön tuloksena on syntynyt merkittäviä metsäteknologian ratkaisuja, jotka soveltuvat hyvin harvennushakkuukohteisiin. Vimekin ketterät metsäkoneet yhdistettynä Keto-harvesterien tehokkaisiin ja kevyisiin hakkuupäihin on herättänyt kiinnostusta ulkomaita myöten. Molempien yritysten historian suurimmat toimitussopimukset Valko-Venäjälle toimitettiin vuosi sitten. Tuotekehitysyhteistyö Vimekin kanssa jatkuu edelleen ja vuosi sitten tuotiin markkinoille Forst Xtreme – harvesteri, joka on kevyt ja soveltuu nuorten kuusikoiden metsänhoitoon.

Suomalaisen Sampo-Rosenlewin kanssa Kone-Ketonen on tehnyt yhteistyötä yli kaksi vuosikymmentä. Metsäkoneiden sarjavalmistus alkoi Sampo-Rosenlewillä vuonna 1997 ja usein koneet on varustettu Keto-harvesterilla. Sampo-Rosenlewin lähtökohtana on metsäkoneiden valmistuksessa ollut alusta lähtien ensiharvennukseen suunnitellut harvesterit ja niihin soveltuvat kourat kuten esim. Keto 51 Eco Supreme ja Keto 51 DL3. Kotimaan markkinan lisäksi yhteistyönä valmistettuja harvestereita on viety mm. Ruotsiin, Puolaan ja Valko-Venäjälle.

Hannu Hietikko, Sampo Rosenlew ja Lauri Ketonen, Kone-Ketonen