Perjantaina hiljainen hetki menehtyneen puuautoilijan muistoksi

Perjantaina hiljainen hetki menehtyneen puuautoilijan muistoksi

Aamulehti kertoi viime perjantaina aamupäivällä tukkirekan ajaneen ojaan ja sen kuljettajan menehtyneen tapaturmaisesti. Onnettomuus sattui kolmostiellä noin 20 metrin päässä Kissakiven liittymästä, rekka oli tullut etelän suunnasta ja ajautunut suoraan ojaan kohdasta, jossa tie kaartuu oikealle.

Sosiaalisessa mediassa tapaus on luonnollisesti herättänyt runsaasti keskustelua. Etenkin teiden talvikunnossapidon tila on puhututtanut useissa yhteyksissä. Alan keskustelua käydään paljon etenkin yli 11 000 jäsenen Puutavarakuljetusta Suomessa-ryhmässä.

Sunnuntaina yksi ryhmän jäsenistä, Tommi Koljonen, ehdotti että tulevana perjantaina, mielellään puolen päivän aikaan, muut kuljettajat pysäyttäisivät autonsa minuutiksi valtatien linjapysäkille kunnioittamaan hiljaisella hetkellä poismennyttä puuautoilijaa.

– Minuutti ei ole keltään pois nykykiireessä. Sytytetään kynttilä linjapysäkille muistoksi, Koljonen kirjoittaa päivityksessään.

Koljonen toivoo jonkun silmien aukeavan talvihoidon nykytilaan.

– Miestä tämä ei tuo takaisin, mutta turhien tiekuolemien on loputtava, Koljonen kommentoi.

Päivitys on kerännyt nopeasti satoja tykkäyksiä ja useat ovat kommentoineet osallistuvansa hiljaiseen hetkeen. Vaikka turma sattui puuautolle, asia koskettaa yhtä lailla kaikkea raskasta liikennettä. Monen muunkin kuljetuslajin ammattilaiset ovatkin kertoneet ottavansa kynttilän mukaan perjantaina.

 

Metsätrans-lehti Oy ottaa osaa omaisten ja lähimmäisten suruun.

Teksti: Tero Nurmi