Metsäteollisuus

Stora Enso investoi Anjalankosken ja Nymöllan tuotantolaitosten kilpailukyvyn parantamiseen

Stora Enso on päättänyt investoida 21 miljoonaa euroa Anjalan ja Inkeroisten tuotantolaitosten kilpailukyvyn ja ympäristöystävällisyyden parantamiseen. Stora Enso investoi 26 miljoonaa euroa myös sellun tuotannon nykyaikaistamiseen Nymöllassa Ruotsissa.

Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan investoinnin tavoitteena on pienentää päästöjä sekä varmistaa eri polttoaineseosten joustava käyttö lämmön tuotannossa. Hankkeen työt on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 toisen neljänneksen aikana, ja töiden arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä.

Nymöllan hanke on toinen nykyaikaistamistoimenpide, jolla pyritään parantamaan selluntuotannon vastuullisuutta ja kilpailukykyä tulevaisuudessa. Investoinnin tavoitteena on nostaa vuotuista havupuusellun tuotantokapasiteettia noin 220 000 tonnista 245 000 tonniin. Hankkeen on suunniteltu käynnistyvän vuoden 2021 toisen neljänneksen aikana ja valmistuvan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Nämä investoinnit parantavat molempien tuotantolaitosten kilpailukykyä ja edistävät samalla kestävän kehityksen toimintamalliamme, sanoo Stora Enson Paper-divisioonan johtaja Kati ter Horst.

Stora Enso Anjalankoskella

Stora Enso valmistaa Anjalassa kirjapaperia, aikakauslehtipaperia ja parannettua sanomalehtipaperia 435 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 300 henkilöä, ja se on integroitu tiiviisti viereiseen Stora Enson Inkeroisten tuotantolaitokseen, millä saavutetaan synergiaetuja raaka-aine- ja energiahankinnassa. Inkeroisissa Stora Enso valmistaa taivekartonkia 295 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetilla. Laitos työllistää noin 200 henkilöä.

Stora Enso Nymöllassa

Stora Enso valmistaa Nymöllassa kemiallista sellua sekä puuvapaata, päällystämätöntä paperia toimistokäyttöön. Laitoksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on yhteensä 485 000 tonnia paperia ja 330 000 tonnia sellua, ja se työllistää noin 500 henkilöä.