Ajankohtaista

Toinen Covid-19-testauskierros saatu päätökseen Stora Enson Oulun tehtaalla

Stora Enson Oulun kartonkitehtaalta marraskuun lopussa löytyneiden 150 Covid-19-tartunnan vuoksi yhtiön on testannut uudelleen yli 1850 oireetonta tehdasalueella työskentelevää henkilöä. Uusia tartuntoja löytyi yhteensä 40. Tehtaan omilta työntekijöiltä tartuntoja ei enää löytynyt. Seulontatestauksia jatketaan tehtaalla jatkossakin.

Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi kaikki Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevät oireettomat henkilöt, viranomaiskaranteenista vapautumassa olevat tai tehtaalle tulossa olevat uudet henkilöt testattiin 3.12.-8.12. välisenä aikana. Runsaan 1850 uuden testin tuloksena tartuntoja löytyi yhteensä 40. Aikaisemmalla koronatestikierroksella tartuntoja löydettiin 150. Tehtaan oman henkilökunnan joukosta tartuntoja ei enää löytynyt.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Tehokkaat turvallisuustoimenpiteemme tuottavat nyt selvästi tulosta ja tartunnat vähenevät  jatkuvasti. Turvallisuustoimenpiteitä on kiristetty tehtaalla entisestään. Valvojia, jotka kiertävät tehtaalla varmistamassa, että ohjeita noudatetaan, on lisätty. Tehtaan projektissa työskentelevät yritykset raportoivat päivittäin siitä, että terveysviranomaisten karanteeniohjeistusta noudatetaan, kertoo Stora Enson Oulun tehtaan johtaja Juha Mäkimattila.

Testausta jatketaan toistaiseksi, jotta varmistetaan turvallinen työskentely tehtaalla. Projekti on loppusuoralla ja siihen tarvittava henkilömäärä tehtaalla vähenee jouluun mennessä noin 800 työntekijään.

- Olemme kiitollisia Oulun terveysviranomaisille tuesta, yhteistyöstä ja ohjeistuksesta. Toistuva, lähes 2000 henkilön testaus on ollut vaativa mutta välttämätön toimenpide. Työterveyshuollon palveluja meille tuottava Pihlajalinna pystyi pyynnöstämme järjestämään testauksen nopeasti ja tehokkaasti. Jatkamme tehtaan investointiprojektia tarkan valvonnan alla ja turvallisuudesta tinkimättä. Haluan vielä muistuttaa, että meidän kaikkien on ensiarvoisen tärkeää jatkaa pandemiaa ehkäisevien ohjeiden noudattamista myös vapaa-aikana, tähdentää Mäkimattila.