Ajankohtaista

Mercedes-Benz avaa covid-19-pandemian sulkemat tehtaansa

Mercedes-Benz on jälleen käynnistänyt autotuotantonsa covid-19-pandemian aiheuttaman sulun jälkeen. Tuoreimpana Mercedes-Benzin tehdas Rastattissa käynnistyi uudelleen 4. toukokuuta, ja tuotantolaitokset Kölledassa ja Arnstadtissa seuraavat pian perässä. Tuotannon ylösajo aloitettiin 20. huhtikuuta moottori- ja komponenttivalmistuksesta Untertürkheimissa, Hampurissa ja Berliinissä, ja autotehtaat Bremenissä ja Sindelfingenissä saatiin toimintaan vappuviikolla. Autonvalmistus käynnistyy myös Saksan ulkopuolisissa Daimlerin yksiköissä Romaniassa (Sebes/Cugir), Unkarissa (Kecskemét) ja USA:ssa (Tuscaloosa) lähipäivien aikana.

Tuotannossa noudatetaan tarkkoja turvallisuus- ja hygieniamääräyksiä, jotka on sovittu ja toteutetaan yhdessä työntekijöitä edustavan työpaikkaneuvoston kanssa. Tehdastilojen puhtaanapitoa ja siivotusta on tehostettu, tehtaissa noudatetaan vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyksiä ja työaikana käytetään kasvomaskeja. Lisäksi pakettiautojen ja hyötyajoneuvojen tuotannossa Saksassa noudatetaan lyhennettyä työaikaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ensisijainen tavoitteemme on ehkäistä covid-19-pandemian leviämistä ja tarjota turvallinen työympäristö työntekijöillemme, osatoimittajillemme ja palveluntarjoajillemme. Tuotanto jatkuu tehostettujen turvatoimien puitteissa ja lisäämme tuotantoa askel askeleelta, Mercedes-Benzin tuotantojohtaja Jörg Burzer määrittää.

Valmet Automotive käynnistää tuotannon tässä kuussa

Valmet Automotive seuraa autoteollisuuden yleistä uudelleenkäynnistymistä maailmalla. Tuotannolle avainasemassa olevat alihankintaketjut ovat alkaneet pyöriä, joten myös Valmet Automotive pääsee Uudessakaupungissa aloittamaan Mercedes-Benz-tuotannon tämän kuun aikana. Tehdas tiedottaa tarkemmasta aikataulusta myöhemmin itse.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy