Ajankohtaista

Michelin mukana pandemian taltuttamisessa

Pandemian alusta alkaen sekä Ranskassa, että koko maailmassa, on ollut meneillään kilpajuoksu aikaa vastaan, jotta terveydenhuolto saisi riittävän määrän suojamaskeja käyttöönsä. Michelinillä on laajaa tieteellistä tuntemusta materiaaleista, tutkimuksesta, innovatiivisesta tuotannosta ja kyky soveltaa tuntemustaan ja hyödyntää tuotantokapasiteettiaan vallitsevan kriisin aikana. Michelin pystyy valmistamaan nopeassa tahdissa suuria määriä suojamaskeja eri tarpeisiin. Jo alkanut tuotanto on osa maailmanlaajuista taistelua Covid-19 -pandemian taltuttamiseksi, ja Michelin osallistuu siihen lahjoittamalla useita eriä maskeja terveydenhuollon henkilöstölle niissä maissa, jossa yrityksellä on toimintaa, sekä varmistamalla maskien saatavuuden myös omalle henkilöstölleen.

Michelin tuottaa kirurgisia maskeja kymmenessä tehtaassaan Euroopassa

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Meneillään olevan tuotannon käynnistysvaiheen jälkeen Michelin pystyy valmistamaan noin 400 000 kirurgista maskia viikossa joko omien tehtaidensa tuotantona tai yhteistyössä partnereiden ja alihankkijoiden kanssa. Euroopasta on mukana kymmenen Michelinin omaa tuotantolaitosta Ranskassa, Italiassa, Saksassa, Puolassa ja Romaniassa. Kapasiteetti laajenee tulevina viikkoina, kun vastaava tuotanto käynnistyy myös yhtymän Pohjois-Amerikan tehtailla.

Michelin on myös liittynyt eräiden muiden yhtiöiden kanssa Grenoblesta johdettuun ja koordinoituun VOC-COV -kollektiiviin, joka kehittää ja tuottaa laajamittaiseen levitykseen uudelleenkäytettäviä hengityssuojaimia.

OCOV® -maski on hengityssuojain, joka kehitettiin yhteisprojektina ennätysajassa. Maski on kohtuuhintainen ja kestävä, ja sitä voidaan nopeassa tahdissa valmistaa suurissa erissä joko FMP1 tai FMP2 -tyyppisenä. Maskissa on viisi pestävää ja keskenään vaihtokelpoista suodatinta, mikä mahdollistaa sen uudelleenkäytön jopa sata kertaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy