Metsäkoneurakointi

Ponssella vahva alkuvuosi – uusia koneita täydellä kapasiteetilla

Ponsse julkaisi ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa 20.4.2021. Yrityksen liikevaihto 1.1. – 31.3.2021 oli 163,4 (144,5) miljoonaa euroa, liiketulos 16,8 (13,4) miljoonaa euroa ja tilauskanta kasvoi 308 (209,2) miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Juho Nummelan mukaan metsäkonemarkkinoiden positiivinen kehitys jatkui voimakkaana ensimmäisellä vuosineljänneksellä voimakkaasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Metsäteollisuuden hyvä tilanne virkisti kysyntää heti vuoden alussa ja tilausvirtamme kiihtyi koko neljänneksen ajan. Ponssen tilausvirta oli erinomainen 299 miljoonaa euroa ja tilauskantamme vahvistui 308 miljoonaan euroon. Vieremän tehtaamme valmisti uusia PONSSE-metsäkoneita täydellä kapasiteetilla.

Nummelan mukaan metsäkoneiden markkinatilanne on maailmanlaajuisesti hyvä.

- Isojen markkinoiden kysyntä on vahvistunut ollen erinomaisella tasolla varsinkin Venäjällä ja Suomessa. Asiakkaidemme vakaa työtilanne on näkynyt huoltopalveluidemme voimakkaana kasvuna. Samalla vaihtokoneiden kysyntä on ollut aktiivista ja pienentyvä vaihtokonevarastomme on helpottanut liiketoiminnan rahavirtaa. Onnistuimme katsauskaudella hyvin ja varsinkin rahavirtamme oli erittäin vahva. Kasvun vauhdittamana myös kannattavuutemme kehittyi positiivisesti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Toimittajaverkostomme on ollut kovilla rajun kysynnän vuoksi. Kone- ja laitevalmistuksen kuumentunut kysyntä on vaikuttanut toimittajaverkostoomme ja osien saatavuudessa on ollut haasteita. Myös puolijohdeteollisuuden tuotteiden, kuten prosessorien, saatavuus on ollut ongelmallista. Olemme pärjänneet komponenttien saatavuushaasteissa tilanteeseen nähden hyvin ja koneemme ovat valmistuneet Vieremän tehtaaltamme suunnitellusti. Saatavuuden ohella toinen toimittajaverkostoon liittyvä haaste on ollut osien ja komponenttien merkittävät hinnannostopyrkimykset. Paine kustannusten nousuun on ollut voimakasta ja haemme yhteistyössä toimittajiemme kanssa kestäviä ratkaisuja kustannusnousun hillitsemiseksi.

Ponssen toimihenkilöt jatkavat etätöissä, jotta voisimme paremmin suojata tehtaamme ja huoltopalveluverkostomme koronapandemialta. On erittäin tärkeää, että ihmisemme pysyvät terveinä ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman tehokkaasti.

Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta toimintamme kehitys on jatkunut voimakkaana. Lanseerasimme kuluneella neljänneksellä uudistetun PONSSE Scorpion -tuoteperheen, joka sai markkinoilla innostuneen vastaanoton. Ponsselaiset tekivät tuotteen kehitystyössä erinomaista yhteistyötä asiakkaidemme kanssa. Pääsemme aloittamaan uuden Scorpionin valmistuksen kesälomien jälkeen.