Kuljetus

Iveco kiersi toukokuun aikana koko jälleenmyyjäverkoston

Ivecon koko mallisto oli koeajettavissa toukokuun aikana kevätkiertueella, joka käynnistyi 2.5 Espoosta ja päättyi 25.5 Lahteen. Kiertueen päätähtinä toimivat uusi Stralis X-WAY-mallisto ja ja markkinoiden laajin Iveco Natural Power-maakaasuautomallisto. Mukana oli myös jo kaksi kertaa kansainvälisen Van of the Year-palkinnon saanut Iveco Daily-hyötyautomallisto. Metsätrans vieraili paikalla, kun kiertue pysähtyi Vaasan Raskonella 7.5.2018.

Euroopan johtava maakaasuautojen valmistaja Ivecon kiertueella koeajettavana olivat maakaasukäyttöiset Iveco Daily-pakettiauto, Eurocargo-kuorma-auto ja Stralis 460 NP-rekanvetäjä. Iveco Finlandin Juhani Havian mukaan koeajajia olivat erityisesti kiinnostaneet Daily-pakettiautot sekä Stralis X-WAY mallisto, joka oli koeajettavissa 68-tonnin kokonaismassaan kuormatun 8-akselisen maansiirtoyhdistelmän sekä 4-akselisen Palfinger-koukkulavalaitteella varustetun koukkuauton voimin. Maansiirtoyhdistelmässä voimanlähteenä on markkinoiden polttoainetaloudellisin 12,9 litran Cursor 13-moottori, joka kehittää 57 hevosvoiman tehon ja 2500 Nm vääntömomentin poikkeuksellisen laajalla pyörintänopeusalueella 1000-1605 r/min.

Juhani Havian mukaan CNG/LNG-maakaasumoottorilla varustettu Iveco Stralis-rekkaveturi on ensimmäinen pitkän matkan kuljetuksiin suunniteltu kaasukuorma-auto. Parhaimmillaan jopa 1600 kilometriin yltävä toimintasäde mahdollistaa teoreettisen matkan Suomen halki ilman tankkausta.