Metsäkoneurakointi

Ponsse on neljättä vuotta peräkkäin Suomen maineikkain yritys

Ponsse on kansalaisten mielestä Suomen maineikkain yritys vuonna 2021. Vuosittaisen mainetutkimuksen kakkossijalle sijoittui Kone ja kolmanneksi Supercell. Tutkimukseen osallistui yhteensä 9 265 suomalaista.

T-Median mainetutkimuksessa selvitetään Suomessa toimivien yritysten mainetta kansalaisten keskuudessa. Suuren yleisön mielikuvia tutkitaan kahdeksan eri osa-alueen keskiarvona, jotka ovat yrityksen hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus. Vuoden 2021 tutkimus tehtiin kesäkuussa ja julkaistiin tänään. Tutkimukseen osallistui 9 265 kansalaista, jotka antoivat yhteensä 19 792 yritysarviota.

Ponsse on nimetty Luottamus&Maine -tutkimuksen kärkisijalle aikaisemmin myös vuosina 2020, 2019 ja 2018 eli kuluva vuosi oli yhtiön neljäs.

- On todella harvinaista, että yritys saa kaikista kahdeksasta maineen osa-alueesta yli neljän arvosanat. Ponsse on onnistunut erinomaisesti. On luottamusta herättävää, kun suoritus on tasaisen varma ja vahva, kertoo tutkimuksen suorittaneen T-Median toimitusjohtaja Harri Leinikka.

- Otamme tämän kunnianosoituksen nöyrin ja kiitollisin mielin vastaa. Tuntuu hienolta, että tarinamme kantaa ja syvällinen asiakaslähtöisyytemme sekä tapamme toimia arvostetaan näin korkealle. Kiitos tästä kuuluu koko Ponsse-perheellemme eli kaikille ponsselaisille ja asiakkaillemme perheineen sekä sidosryhmillemme ympäri maailman. Yksin tätä ei tehdä, vaan porukalla ja yhdessä pärjäämme niin hyvinä kuin huonoina päivinä, kertoo Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vidgren.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suomalaisten yritysten mainetta on tutkittu jo vuosia

Luottamus&Maine -tutkimusta on tehty nyt jo yhdeksän vuoden ajan. Tutkimuksessa julkistetut hyvä- ja heikkomaineisimmat yhtiöt valikoituvat vuosittain tarkasteltavien yritysten joukkoon keväisin toteutetun esitutkimuksen perusteella. Esitutkimuksessa noin 1 000 suomalaista nimeää spontaanisti kaksi mielestään erityisen hyvämaineista yritystä ja kaksi erityisen heikkomaineista yritystä. Tämän jälkeen 30 eniten mainintoja saanutta yritystä tarkastellaan syvemmin Luottamus&Maine -mallilla, jossa yrityksen saama mainepistemäärä muodostuu kahdeksan eri osa-alueen keskiarvona. Selvityksen kohderyhmänä ovat 15–65-vuotiaat suomalaiset, ja otos painotetaan väestöä edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.