Metsäkoneurakointi

Ponsse on jälleen yksi Suomen maineikkaimmista yrityksistä

Ponsse on Suomen toiseksi maineikkain yritys vuonna 2022. Ensimmäiseksi mainetutkimuksessa sijoittui peliyhtiö Supercell ja kolmanneksi hissi- ja liukuporrasyhtiö Kone.

T-Median Luottamus&Maine -tutkimuksessa selvitetään vuosittain Suomessa toimivien yritysten mainetta kansalaisten keskuudessa. Ponsse on ollut kolmen maineikkaimman yrityksen joukossa vuodesta 2017 lähtien, eli yhteensä kuusi kertaa mainetutkimuksen kymmenvuotisen historian aikana. Tänä vuonna Ponssen mainearvosana oli 4.06, joka on erinomaisella tasolla. Kolmen kärkeen sijoittuneista yrityksistä Supercell ja Ponsse ylsivät erinomaisiin mainearvosanoihin luvuin 4.11 ja 4.06. Tänä vuonna tutkimukseen osallistui kaiken kaikkiaan 11 663 suomalaista.

Kriisiajat vaativat hyvää johtajuutta ja työnantajuutta

Mainetutkimuksen vaikuttavuusanalyysit osoittavat, että kansalaisten luottamuksen ja sidosryhmätuen rakentumiseen vaikuttavat haastavasta maailmantilanteesta johtuen aikaisempaa vahvemmin hyvä johtajuus ja mielikuvat yrityksistä työnantajina. Lisäksi T-Media on tutkimuksissaan havainnut, että omistusrakenteella on yhteys maineeseen. Tyypillisesti joka vuosi viiden maineikkaimman yrityksen joukossa on kolmesta neljään yritystä, joilla on perheyritystaustaa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Ponsselaiset ovat yhtiömme voimavara ja jokaisen rooli osana toimintaa ja kokonaisuutta on tärkeä. Kiitos tästä Maine-palkinnosta kuuluu kaikille työntekijöillemme, jotka valmistavat maailman parhaat metsäkoneet niin hyvinä kuin haastavinakin aikoina, ja pitävät asiakkaidemme koneet toiminnassa ympäri maailman jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä, kertoo hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vidgrén.

Ponsse Oyj, hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vidgrén

Organisaatioita arvioitiin T-Median Luottamus&Maine -tutkimusmallilla, jossa organisaation saama mainepistemäärä muodostuu kahdeksan eri osa-alueen keskiarvona. Osa-alueet ovat yrityksen hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus. Tutkimuksessa käytettiin viisiportaista arviointiasteikkoa (1–5), ja tulokset pohjautuvat touko-heinäkuussa 2022 toteutettuun tutkimukseen.