Ajankohtaista

Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Ponssen hallitus valitsi tänään pidetyssä järjestäytymiskokouksessaan puheenjohtajaksi Jarmo Vidgrénin (44). Vuodesta 2010 yhtiön hallituksen puheenjohtajana toiminut Juha Vidgrén (49) jatkaa hallituksen jäsenenä. Samalla Marko Mattila nousee yhtiön johtoryhmään.

Jarmo Vidgrén

- Olen toiminut yhtiömme hallituksen puheenjohtajana kymmenen vuoden ajan, ja nyt on hyvä aika saada uutta vetovoimaa hallitustyöskentelyyn. Jarmon pitkä kokemus vuodesta 1997 alkaen erilaisissa Ponssen asiakasrajapinnan tehtävissä vahvistaa hallitustyöskentelyä. Tulen itse jatkamaan yhtiössä hallituksen jäsenenä ja päivittäisissä henkilöstö- ja yhteiskuntasuhteiden tehtävissä kuten tähänkin saakka, Ponsse Oyj:n hallituksen jäsen Juha Vidgrén kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Juha Vidgrén

Jarmo Vidgrén valittiin Ponsse Oyj:n hallitukseen tänään järjestetyssä varsinaisessa yhtiökokouksessa. Hän siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi myynti- ja markkinointijohtajan ja varatoimitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on vastannut Ponssen globaalista myynnistä ja jälkimarkkinoinnista vuodesta 2008 alkaen.  Muutoksen myötä yhtiön hallituksen kokoonpanossa ovat mukana kaikki perheyhtiön pääomistajat, Ponssen perustajan Einari Vidgrénin neljä poikaa. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Mammu Kaario.

- Ponssella hallituksen puheenjohtaja on perinteisesti toiminut lähellä operatiivista johtoa ja korostanut yhtiön asiakaslähtöisyyttä. Muutoksilla terävöitämme toimintaamme ja selkeytämme organisaation ja pääomistajaperheen roolituksia, kertoo Ponsse Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vidgrén.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Yhtiön varatoimitusjohtajan tehtävät siirtyvät talousjohtaja Petri Härköselle.

Marko Mattila nimitetään Ponsse Oyj:n johtoryhmään

Jarmo Vidgrénin aiemman tehtävän myynti- ja markkinointijohtajana ottaa vastaan 1. kesäkuuta 2020 alkaen metsätalousinsinööri, MBA Marko Mattila (46). Samalla Marko Mattila aloittaa Ponsse Oyj:n johtoryhmän jäsenenä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Marko Mattilalla on laaja kokemus Ponssen palveluverkoston toiminnasta ja kehittämisestä. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä Ponssen jälleenmyyntiverkoston kehityksen johdosta. Mattila on toiminut Ponsse Oyj:n palveluksessa vuodesta 2007 alkaen lisäksi Ponssen Yhdysvaltojen tytäryhtiön Ponsse North America Inc:n sekä Brasilian tytäryhtiön Ponsse Latin America Ltda:n toimitusjohtajana. Lisäksi hän on toiminut aluejohtajana vastuualueenaan Pohjois-Amerikan jälleenmyyntiverkosto, Baltian maat ja Chile.

Marko Mattila tulee vastaamaan Ponsse Oyj:n myynnistä, markkinoinnista ja huollosta koko Ponsse-verkostossa. Jälleenmyyntiverkoston osalta Mattilan vastuualueella ovat Ponssen tytäryhtiöiden alaisuudessa toimivat jälleenmyyjät.

Marko Mattilan sijaintipaikka on Jyväskylä ja hän raportoi Ponsse Oyj:n toimitusjohtaja Juho Nummelalle.

Marko Mattila

Jussi Hentunen jälleenmyyntiverkoston kehityksen johtoon

Marko Mattilan nykyisessä tehtävässä jälleenmyyntiverkoston kehityksen johdossa aloittaa 1. kesäkuuta 2020 Jussi Hentunen (37), joka siirtyy uuteen tehtäväänsä vaihtokoneliiketoiminnasta vastaavan johtajan paikalta. Hentunen on toiminut Ponssella erilaisissa myynnin, markkinoinnin ja vaihtokoneliiketoiminnan tehtävissä vuodesta 2004 alkaen.

Jussi Hentusen sijaintipaikka on Vieremä ja hän raportoi myynti- ja markkinointijohtaja Marko Mattilalle.