Metsäkoneurakointi

Puolan metsäurakointi nykyaikaistuu verkkaisesti

Varsovan ja Bialystokin puolivälissä, Ostow Mazowieckan kylässä asuva Andrzej Grabowski on ollut metsäalan yrittäjänä jo 14 vuotta. Kaikki hakkuut ja metsänhoitotyöt tehdään valtiolle, sillä yksityisiä metsiä Puolassa on erittäin vähän ja niissäkin omistajat tekevät kaikki työt.

Vajaan kuution männyt ovat Puolan metsissä ensimmäisen tukin mitalta melko suoria, mutta sen jälkeen tulee usein mutkia matkaan.

Grabowskilla on kaikkiaan 60 ihmistä töissä. Valtaosa tekee töitä moottorisahan, kirveen, kuokan ja lapion kanssa. Koneita yrityksessä on lisätty pikkuhiljaa. Puut on tähän asti kuljetettu pääosin maataloustraktoriin tehdyillä työlaitteilla. Puun ajossa on puolalainen juontokone, pari Valtraa ja muutama puolalainen traktori. HSM:n juontokone ja Logsetin harvesteri ovat yrityksen uusimpia hankintoja ja kääntävät metsätyöt kerta askeleella nykyaikaisempaan suuntaan.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.