Metsäkoneurakointi

Pascal Rety palasi Logsetin myyntijohtajaksi

Pascal Rety, Logset Oyt
Pascal Rety on pitkän linjan Logset-mies. Kuvassa 30-vuotisjuhlavuoden värityksellä varustettu 10F-kuormatraktori.

Pitkän linjan Logset-mies, Pascal Rety, palasi takaisin Logsetille myyntijohtajan tehtäviin lokakuun alusta. Yhteensä 13 vuoden historia Logsetin myynnissä saa jatkoa, kun Rety lähtee kehittämään Logsetin myyntiä.

– Olin välillä Sampo-Rosenlewin maatalouspuolen myynnissä. Se oli antoisa ja hieno seikkailu, pääsin näkemään maailmaa myös metsäalan ulkopuolelta. Metsä on kuitenkin kotini, ja kotiin on aina hyvä tulla, Pascal Rety kertoo.

– Ala on muuttunut valtavasti siitä, kun valmistuin Ähtäristä, Tuomarniemen metsäoppilaitoksesta metsätalousinsinööriksi markkinointilinjalta vuonna 2007. Logsetin myötä tulin suoraan kansainväliseen metsäkonebisnekseen, ja sain oppia siitä paljon. Esimerkiksi Logset Kanadan vetovastuu oli minulla pari vuotta. Taaksepäin katsottuna metsäsektori on kehittynyt valtavasti. Koneiden tuottavuuus on kasvanut, huoltopalvelusektori on kasvanut ja ympäristöarvot nousevat jatkuvasti, Rety pohtii.

Liikkuvaan laivaan

Haastavista vuosista huolimatta Logset on onnistunut pitämään liiketoiminnan hienoisessa kasvussa. Viime vuoden liikevaihto ylsi kaikkien aikojen ennätyslukemiin, ja jos positiivinen vire onnistutaan säilyttämään, tulee kuluvakin vuosi päättymään ennätyslukemiin.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

– Kasvu on toki pientä, komponenttien saatavuus ja kustannusten raju nousu näyttelevät merkittävää osaa tässä. Mutta haasteellinen maailmantilanne huomioonottaen tämä on ilman muuta torjuntavoitto, kertoo toimitusjohtaja Kari Mikkilä.

– Pascalin paluu on meille loistava asia. Myyntiorganisaatiomme vahvistuu tuntuvasti, ja pääsemme keskittymään paremmin eri markkina-alueiden kehittämiseen.

Ympäristö on avaintekijä

– Me uskomme ympäristö- ja energiakysymysten pitävän puun kysyntää edelleen yllä, vaikka ennusteet vaihtelevat. Kyllä tavoitteena on jatkuva kehittyminen, niin tuotteissa kuin markkinoillakin, Pascal Rety jatkaa.

– Ympäristökysymyksissä on pelkkiä voittajia. Vähäkulutuksinen kone säästää niin luontoa kuin kustannuksiakin. Jokainen metsässä työskentelevä haluaa suojella ympäristöä, siitä ei ole epäilystä. Logset valmistaa metsäkoneita, joka tuottavat eniten kuutioita pienimmällä kulutuksella ja päästöillä. Me näemme markkinoilla hybridiharvesterimme nousevan kysynnän. Hybridin lisäksi muukin mallistomme on alusta alkaen hyvin vähäpäästöiseksi rakennettu.