Metsäkoneurakointi

Logsetille merkittävät jälleenmyyntisopimukset USA:han

Tapio Nikkanen, Logset

Logset Oy tiedotti tiistaina 23.5.2017 solmineensa merkittävät jälleenmyyntisopimukset amerikkalaisten yhtiöiden Fabick CAT (John Fabick Tractor Company Inc.) ja Milton CAT (Southworth Milton Inc.) kanssa. Jälleenmyyntisopimukset kattavat USA:ssa Fabick CAT:in kautta Illinoisin, Missourin ja Wisconsinin osavaltiot, sekä Michiganin pohjoisosat ja Milton CAT:in kautta Uuden Englannin alueen (kuusi osavaltiota), sekä New Yorkin pohjoisosat. Molemmat aloittavat jälleenmyyjinä välittömästi ja ensimmäiset laivaukset USA:han, arvoltaan 1,5 miljoonaa euroa, on sovittu kesäkuulle.

- Fabick CAT:n kanssa sopimus syntyi viime keskiviikkona, Milton CAT:n kanssa perjantaina. Kotiuduin reissusta sunnuntaina ja myyntipäällikkömme Pascal Rety jäi vielä USA:han viimeistelemään muita sopimuksia, Logsetin hallituksen puheenjohtaja Tapio Nikkanen kommentoi tuoreeltaan.

Uudet partnerit Mega-luokan pelureita

Nikkanen iloitsi molempien uusien yhteistyökumppanien olevan vakavaraisia yrityksiä, kummankin liikevaihto lähentelee miljardia dollaria.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Näin ylivoimaiset resurssit kehenkään kilpailijaan verrattuna tarkoittavat hyvää palveluverkostoa, mikä on ensiarvoisen tärkeää tällä alalla. Molemmat jälleenmyyjät ovat maailman viiden suurimman Caterpillar-myyjän joukossa, ja nyt Logset tulee ainoana pyöräkoneena heidän valikoimaansa, Nikkanen kertoi tyytyväisenä.

Rekrytointeja tuotantoon luvassa

Nikkanen on vakuuttunut, että USA nousee uusien sopimusten myötä parissa vuodessa Logsetin suurimmaksi yksittäiseksi markkina-alueeksi ja Koivulahden tehtaan tuotantoa tullaan nostamaan heti lomien jälkeen. Tämä tietää myös rekrytointien käynnistymistä.

- Tällä hetkellä työllistämme 73 henkilöä. Ennen vuoden vaihdetta luku tullee nousemaan yli 80, mahdollisesti reilustikin, Nikkanen toteaa.

15 konetta Jenkkeihin vielä tämän vuoden aikana

Tällä hetkellä yritys valmistaa 100 konetta vuodessa, USA:n uudet sopimukset voivat tuoda tähän jopa 50 konetta lisää vuositasolla. Jo pelkästään tämän vuoden aikana USA:han tullaan toimittamaan ehkä 15 konetta.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Molemmat jälleenmyyjät ovat niin sanottuja stocking dealereita, jotka ostavat koneet omiin varastoihinsa ja myyvät suoraan asiakkaalle sellaisenaan. Tulemme rajoittamaan USA:ssa myytävää mallivalikoimaa, jonka keihäänkärkinä tulevat olemaan 8F-ajokone ja 8H-harvesteri 75-hakkuupäällä. Tämä helpottaa tuotannon päässä selvästi. Mitään erityisiä USA-versioita ei ole luvassa, Nikkanen kertoo.

Mantereen merkittävimmät tavaralajimenetelmäalueet

USA:n suurten järvien ja koillisvaltioiden alueet ovat mantereen merkittävin pohjoismaista tavaralajimenetelmää (CTL) päämenetelmänä käyttävä alue. Alueella on CTL:n käytöstä jo pitkät perinteet. Sekä Fabick CAT, että Milton CAT ovat toimittaneet vuosien saatossa satoja CTL-menetelmän koneita alueilleen.

Logsetin koneet tuovat teknologiajohtajuuden näille kahdelle uudelle jälleenmyyjälle CTL-koneissa ja Logsetin koneet täydentävät erinomaisesti heidän CAT-koneidensa tarjontaa. Logset tulee toimittamaan molemmille tuotevalikoimansa keskikokoisia ja suuria kuormatraktoreita, harvestereita ja harvesteripäitä.

- Olimme tutkineet USA:n markkinoille menoa jo jonkin aikaa ja neuvottelut uusien jälleenmyyjien kanssa etenivät nopeasti. USA on maailman dynaamisin kansantalous ja on hienoa, että löysimme Fabickista ja Miltonista partnerit. Heillä on asiakaskunta valmiina, osaava ja motivoitunut henkilöstö ja erinomaiset resurssit menestyksekkääseen toimintaan heti alusta lähtien. USA:n suurten järvien ja koillisvaltioiden alueet ovat lisäksi jo valmiita tavaralajimenetelmän käytölle.  Nikkanen taustoittaa syntyneitä sopimuksia

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Fabick CAT:in Vice President of Sales John Quillico on tyytyväinen tulevaan yhteistyökuvioon.

- Lähdemme innolla myymään Logsetin CTL tuotteita alueellamme. Logsetin kumipyörillä liikkuvat metsäkoneet ovat erinomainen lisä tuotevalikoimaamme, sillä nyt pystymme tarjoamaan kaikkia eri CTL ratkaisuja asiakkaillemme. Tämä tuotevalikoiman laajennus yhdessä tuotteiden huoltolupauksen kanssa tekee Fabick CAT:in luotettavaksi yhteistyökumppaniksi erityisesti niiden asiakkaiden silmissä, jotka haluavat kasvattaa tuottavuuttaan metsässä, hän totesi.

Milton CAT:in metsäkoneryhmän johtaja Peter Collins on samaa mieltä:

- Tämän yhteistyösopimuksen myötä Milton CAT on nyt entistä luotettavampi kumppani asiakkaillemme, jotka haluavat parantaa tehoa ja tuottavuutta metsässä. Koillisvaltioissa tavaralajimenetelmä on voimakkaasti valtaamassa alaa, koska maanomistajat haluavat entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja metsiinsä. Logset on ratkaisumme tähän.

Logsetin tilauskanta ja kannattavuus kasvussa

25-vuotista taivaltaan kesäkuussa Jönköpingin Elmia-näyttelyssä juhlivan Logsetin tilanne näyttää nyt hyvältä. Tilauskanta on ripeässä kasvussa ja kannattavuus nousussa, vuodesta on tulossa merkittävästi edellistä parempi. Yrityksen uuden toimitusjohtajan haku päättyi maanantaina ja Nikkasen mukaan tavoitteena on, että uusi henkilö olisi tiedossa ennen kesälomia.