Puutavara-autoilu

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vieraili Alucarilla

Anssi Alasaari esitteli elinkeinoministeri Mika Lintilälle puuauton päällerakentamisprosessia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vieraili kansanedustaja Mikko Ollikaisen kutsumana Pohjanmaan yrityksissä maanantaina 29. marraskuuta. Yksi vierailukohteista oli Alucar, puutavara-autojen johtava päällerakentaja Maksamaalta. Vierailun aikana keskusteltiin seudun perävaunu- ja päällerakenneklusterin merkityksestä logistiikalle ja viennille ja toivottiin päättäjiltä alueellisten vaatimusten huomioimista päätöksenteossaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä sai vierailun aikana tutustua Alucarin kasvuun ja päällerakentamisprosessiin. Alucarin toimitusjohtaja Anssi Alasaari esitteli seudun perävaunu- ja päällerakennetoimialaa, josta on, energia-alan rinnalla, kehkeytynyt menestynyt klusteri Rannikko-Pohjanmaalle. Keskittymän liikevaihdosta vientiä on yli 50%, ja sen yritykset työllistävät noin 1500 ihmistä.

- Valtaosa koko Pohjoismaiden perävaunuista valmistetaan Suomessa, ja suurin osa Pohjanmaalla. Pienellä alueella on siis paljon alan valmistusta, Alasaari kertoo.

Kansanedustaja Mikko Ollikainen oli kutsunut elinkeinoministeri Lintilän tutustumaan Pohjanmaan yrityksiin. Alucarilla mukana oli myös Vöyrin kunnanhallituksen puheenjohtaja Anna Bertills sekä kunnanjohtajana Ollikaista sijaistava Tom Holtti.

Alasaari esitteli ministerille myös raakapuunkuljetusten volyymeja Suomessa. Puuta kuljetetaan maassa 60 miljoonaa kuutiota vuodessa ja 3500 kuormaa päivässä. Vuodessa puutavarayhdistelmiä uusitaan noin 2000, joista puolet Alucarilla. Ala on siis varsin merkittävä tekijä metsäteollisuuden ketjussa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ministeri Lintilää muistutettiin kuljetusalan erityispiirteistä koskien politiikkaa ja päätöksentekoa. Kun puhutaan Euroopan tasoisesta määräysten ja säädösten harmonisoinnista, saattavat alueellisten puunkuljetusyritysten tarpeet unohtua.

- Me räätälöimme kalustoa joka markkinan tarpeeseen. On siis ensiarvoisen tärkeää, että poliitikkomme kuuntelevat suomalaisten kuljetusyritysten ja laitevalmistajien tarpeita, Alasaari sanoo.

Alucar sopeuttaa toimintaansa ja tuotteitaan jatkuvasti lain säädännön mukaan. Vahvalla tuotekehitys- ja testaustoiminnalla pystytään varustelemaan luotettavia, turvallisia ja kestäviä puutavara-autoja.

Alucar Oy:n toimitusjohtaja Anssi Alasaari isännöi ministerivierailua maanantaina 29.11.2021 Maksamaalla.