Ajankohtaista

Ulvilalaiselle metsänhoidon lehtori Jari Hautaviidalle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Länsirannikon koulutus Oy, Winnovan ulvilalaiselle metsänhoidon lehtori Jari Hautaviidalle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Länsirannikon koulutus Oy, Winnovasta palveluasiantuntija Elise Hovi, lehtorit Veli-Matti Komulainen, Esko Lahtinen ja Katja Pitkänen sekä opinto-ohjaaja Vesa-Pekka Kuusela ja koulutuspäällikkö Juho Salmi.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

"Jari on aito ja toiset huomioiva. Kiireenkin keskellä hänellä on aikaa keskustelulle, jossa hän aidosti huomioi toisen mielipiteet ja on läsnä. Jari on välittävä työkaveri, jonka puoleen on helppo kääntyä asiassa kuin asiassa. Hän ei jätä työkaveriaan pulaan ja hänen vastuunkantonsa ulottuu omankin vastuualueen ulkopuolelle. Jarista välittyy aito metsämieshenki.

Jari on tehnyt opettajan töitä lähes kaksikymmentä vuotta hyvällä menestyksellä. Työskentely juuri peruskoulusta päässeiden nuorten kanssa on haastavaa. Jarilla on kasvattava ote nuoriin, ja tyylikkäästi hoitaa hankalatkin tilanteet.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudenkin työntekijän on helppo tulla Jarin työkaveriksi, koska hän auttaa ja ohjaa pyyteettömästi talon tavoille. Meidän tiimin mielestä Jari on työyhteisön hyvä tyyppi."

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa ja saatuja lahjoituksia alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.