Metsäkoneurakointi

Savottaa vaihtelevassa maastossa

Ähtäriläisen Harvestline oy:n omistaja Pertti Kuoppamäki korostaa hakkuutyössä ja metsäkuljetuksissa metsänomistajien toiveiden täyttämistä. Jos leimikon omistaja tahtoo palstalleen tietynlaisen koneen, metsäyhtiön ja urakoitsijan olisi hyvä tarjota haluttua kalustoa. On myös helpompi ostaa yhtiöiden puuta ja toimia, kun on varaa tarjota monipuolisempi konevalikoima.

EcoLog 590D
EgoLog on Pertti Kuoppamäen mukaan varsin urakoitsijaystävällinen kone. Heilurivarsisysteemi on ihmeellinen kampe jyrkillä rinteillä. Monen miehen pää on kuulemma kääntynyt, kun on päässyt EcoLogia kokeilemaan.

Kolmella ketjulla Ähtärissä ja ympäristökunnissa urakoivalla yrityksellä on ProSilvan, EcoLogin, Logsetin ja Komatsun koneita. Ahkerimmin käytettyjen koneiden vuosittainen ajomäärä on noin 3000 tunnin hujakoilla. Koneiden valintaan on vaikuttaneet alueen metsänomistajien lisäksi yrittäjän ja hänen kuljettajiensa kokemukset markkinoilla olevista koneista. Muitakin merkkejä Kuoppamäki kertoo kokeilleensa, jotta pysyisi jyvällä alan kehityksestä ja tarjonnan kattavuudesta.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.