Ajankohtaista

Suomen metsäkeskuksen Riitta Miilumäelle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Riitta Miilumäki

Suomen metsäkeskuksen seinäjokelaiselle henkilöstösihteeri Riitta Miilumäelle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta asiakkuuspäällikkö Jouni Aila, viestinnän asiantuntija Johanna Kleemola, sovelluskoordinaattori Eeva Mäenpää, viestinnän suunnittelija Maria Mäki-Hakola, metsäneuvoja Aku Nieminen, toiminnanjohtaja Jorma Vierula, Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistys ry. ja kirjanpitäjä Marjo Virtanen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Riitta on pitkällä työurallaan palvellut ansiokkaasti niin Metsäkeskuksen sisäisiä kuin ulkoisia asiakkaita. Hänellä on aito auttamisen halu, oli kysyjä kuka tahansa. Hän suhtautuu avunpyyntöihin aina iloisesti ja on valmis opastamaan, neuvomaan ja selvittämään asioita.

Riitta ottaa muutokset avoimesti vastaan. Hän on opetellut muun muassa uusia järjestelmiä eturintamassa ja opastanut niiden käytössä kärsivällisesti muita. Hän on idearikas, valmis kehittämään toimintatapoja sekä ottaa aktiivisesti vastuuta asioiden hoitamisesta.

Riitalla on rohkeutta tarttua asioihin ja ottaa niitä puheeksi. Hän on kontakteissaan välitön eikä hänellä ole rimakauhua ottaa tärkeiksi kokemiaan asioita esille. Riitta onkin vuosien saatossa toiminut mallikkaasti luottamusmiehenä.

Työyhteisössä Riitta on kuin maailman parhaimmista ja kestävimmistä raaka-aineista valmistettu henkinen liima, joka luo työyhteisöön jo pelkällä paikalla olollaan hyvän ja aurinkoisen tunnelman ja saa kaikki läsnäolijat tuntemaan itsensä tervetulleiksi ja arvostetuiksi. Sydämellinen ja empaattinen Riitta on todellakin työyhteisön hyvä tyyppi.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.