Ajankohtaista

Porilaiselle ICT-asiantuntija Pirjo Viljaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Pirjo Viljanen, ICT-asiantuntija, Suomen Metsäkeskus

Suomen metsäkeskuksen ICT-asiantuntija Pirjo Viljaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jaana Kulmala, koulutussuunnittelija Sinikka Lääti, talousasiantuntija Anne Kivisalo, metsätietoasiantuntijat Juha Antinluoma ja Tommi Tenhunen sekä rahoituksen- ja tarkastuksen asiantuntija Kaisa Laitinen.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Pirjo on ahkera, avulias ja ratkaisukeskeinen ihminen, joka on aina valmis auttamaan asiakkaita ja kollegoita. Ei hermostu, vaikka apua kysytään ohi oman työnkuvauksen ja pystyy kertomaan asioita kansantajuisesti. Rauhallisella suhtautumisellaan Pirjo saa myös aikaan tulosta. Jos kysymykseen on jokin ratkaisu, niin Pirjo kyllä huolehtii vastauksen kysyjälle.

Lisäksi Pirjo on iloinen, vilkas ja helposti lähestyttävä ihminen, joka on säätä pelkäämätön työmatkapyöräilijä ja intohimoinen kukkien kasvattaja. Hän kantaa paljon vastuuta työyhteisön onnistumisesta, sekä pyrkii löytämään ratkaisuja ongelmiin omien hyvien toimintaperiaatteidensa mukaisesti.

Nykyaikana hyvä, reilu ja rehti ICT-asiantuntija onkin metsäalan edellytys, että asiat ja järjestelmät saadaan toimimaan.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.