Ajankohtaista

Kouvolalaiselle metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Otso Ahoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Otso Ahonen

Suomen metsäkeskuksen metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Otso Ahoselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendiä esittivät Suomen metsäkeskuksesta luonnonhoidon asiantuntija Marjo Ahola, elinkeinopäällikkö Tuomas Kähö, metsätilarakenteen asiantuntija Esa Lappalainen, rahoituksen ja tarkastuksen asiantuntija Niina Leppijoki ja metsäneuvoja Kati Pihkala.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

"Otso on tiimityöskentelijä. Päivittäisessä työssään hän pitää huolen siitä, että yhteisesti sovitut asiat tapahtuvat ajallaan ja laadukkaasti. Otso on yhteistyökykyinen ja valmis auttamaan tarpeen vaatiessa. Hän on myös aina valmis osallistumaan työpaikan yhteisiin tapahtumiin. Otso kehittää aktiivisesti omaa osaamistaan ja hän on osallistunut kahdelle Metsäkeskuksen sisäiselle oppimispolulle sekä useisiin lyhyempiin koulutuksiin. Hän myös jakaa osaamistaan työkavereilleen. Otsolla on aina positiivinen asenne työpaikalla. Hän ilahduttaa työkavereita loistavalla ja tilanteeseen sopivalla huumorintajullaan. Otson kanssa on ilo tehdä töitä.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.