Metsätrans

UPM:n uusiutuvat täyteaineet esitellään maailman suurimmilla kumiteollisuuden messuilla

upm biochemicals

UPM BioMotion™ uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet (RFF), jotka on äskettäin valittu kaikista tärkeimmäksi elastomeeri- ja kumiteollisuuden kestävän kehityksen hankkeeksi, esitellään Nürnbergin International Rubber Conference DKT -tapahtumassa 27–30. kesäkuuta. Kumi- ja muoviteollisuuden asiantuntijayhteisö kokoontuu vihdoin yhteen alan johtaville messuille koronapandemian aiheuttaman lykkäyksen jälkeen. Nyt on täydellinen hetki esitellä UPM:n uusi, kumiteollisuuden suunnan muuttava tuote.

UPM BioMotion™ RFF -tuotteet lanseerattiin alun perin vuoden 2021 lopulla. RFF-täyteaineet eivät ole mikä tahansa tuote, vaan ne vastaavat teollisuuden kipeästi kaipaamiin tarpeisiin. Uusiuvat toiminnalliset täyteaineet voivat mullistaa alan, sillä ne mahdollistavat suuren harppauksen kumi- ja muovituotteiden kestävyyssuorituskyvyssä eri loppukäyttökohteissa.

RFF-täyteaineet soveltuvat parhaiten hiilimustan ja saostetun silikan korvaamiseen. Molemmat ovat tuotannossa erittäin hiilidioksidi-intensiivisiä, uusiutumattomia ja verrattain painavia. UPM:n laskelmien mukaan RFF-täyteaineiden hiilijalanjälki on yli 90 prosenttia pienempi kuin teollisen hiilimustan. RFF-täyteaineet auttavat pienentämään tuotteiden hiilimustan ja silikan osuutta merkittävästi. Selkeää lisäarvoa tuo myös alhaisempi paino – keveys esimerkiksi autoteollisuudessa tarkoittaa enemmän kilometrejä, pienempiä kustannuksia ja alhaisempia hiilidioksidipäästöjä.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

UPM Biochemicalsin sekä autoteollisuuden johtavien valmistajien ja teknisiin kumituotteisiin, lattioihin ja jalkineisiin erikoistuneiden yritysten yhteistyö RFF:n tuotekehityksessä on edistynyt erinomaisesti. Räätälöityjen ratkaisujen kehittäminen inspiroi uuden sukupolven kestäviä kulutustuotteita. UPM BioMotion™ uusiutuvia toiminnallisia täyteaineita tullaan valmistamaan Saksan Leunassa, missä UPM rakentaa parhaillaan erittäin modernia biojalostamoa. Se on ensimmäinen laatuaan, ja kyseessä on 750 miljoonan euron investointi. Biojalostamon on määrä käynnistyä vuoden 2023 loppuun mennessä.

- Ilmastonmuutos, raaka-aineiden niukkuus, lainsäädännön asettamat vaatimukset ja kuluttajien mieltymys ympäristöystävällisiin tuotteisiin ovat asioita, jotka ajavat korvaamaan kumi- ja muoviteollisuuden fossiilipohjaisia materiaaleja uusiutuvilla vaihtoehdoilla. UPM BioMotion™ uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet (RFF) tarjoavat kestävän vaihtoehdon kahdelle erittäin hiilidioksidi-intensiiviselle tuotteelle, teolliselle hiilimustalle ja saostetulle silikalle, sanoo Florian Diehl, Senior Manager, uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden myynti ja markkinointi, UPM Biochemicals.

UPM Biochemicals esittelee RFF-tuotenäytteitä, kumppaneiden kokemuksia sekä tuotteen erinomaisia kestävyysnäkökohtia DKT-messuilla. UPM Biofore -auto on ainutlaatuinen vetonaula, joka esittelee yhtiön lähestymistapaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen käytännössä. Auton materiaaleissa on hyödynnetty useita UPM:n uusiutuvia puupohjaisia tuotteita, mikä kertoo innovatiivisen metsänteollisuuden laajasta potentiaalista. UPM BioMotion™ uusiutuvien toiminnallisten täyteaineiden ansiosta kumiprofiilit, tiivistenauhat, puskurit ja monet muut tuotteet voidaan nyt valmistaa kestävän kehityksen mukaisella tavalla.

UPM BioMotionTM uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet on valmistettu vastuullisesti hankitusta lehtipuusta, joka on peräisin paikallisista, kestävästi hoidetuista metsistä. UPM:n RFF-täyteaineiden ainutlaatuiset ominaisuudet auttavat vähentämään kumi- ja muovisovellusten ympäristöjalanjälkeä merkittävästi: hiilijalanjälki on 90 % tavallista hiilimustaa pienempi ja vähintään 25 % perinteisiä täyteaineita kevyempi - kevyempi tarkoittaa suurempaa materiaalitehokkuutta ja parempaa polttoainetaloudellisuutta. Ne eivät myöskään sisällä polysyklisiä aromaattisia hiilivetyjä (PAH), joten ne ovat turvallinen valinta ihmisten kanssa kosketuksiin joutuvien kumi- ja muovituotteiden valmistukseen.

Uusiutuvat toiminnalliset täyteaineet ovat vahva osoitus UPM:n uudistumisesta laajentamalla arvoketjua sellusta ja paperista uusiin innovatiivisiin liiketoimintoihin, kuten biokemikaaleihin. Näin yhtiössä luodaan fossiilisista raaka-aineista riippumatonta tulevaisuutta.