Metsäkoneurakointi

Laura Linkoneva: Vastaako metsäkonealan työskentelytahti tulevaisuuden tekijöiden vaatimuksiin?

Nykynuorison työelämää varjostaa useilla aloilla silppuisuus ja pelko katkonaisuudesta. Määräaikaisia työsuhteita ketjutetaan jopa vuosia, vakipestit ovat harvassa. Tunne pysyvyydestä loistaa monessa paikassa poissaolollaan. Metsäkoneala on tähän piristävä poikkeus, sillä tuntuu, että vakituisia työsopimuksia kirjoitetaan keskivertoa useammin.

Laura Linkoneva
Vain puolet metsäkoneenkuljettajaksi valmistuneista jää alalle, ja heistäkin noin neljäkymmentä prosenttia irtisanotaan koeajalla työn tuottamattomuuden vuoksi. Ne jotka mankelista selviävät, työskentelevät yleensä vakituisella sopimukselle. Hyvistä tekijöistä kannattaa pitää kiinni.

Toki on muistutettava, että vain puolet metsäkoneenkuljettajaksi valmistuneista jää alalle ja alalle jääneistäkin noin neljäkymmentä prosenttia irtisanotaan koeajalla työn tuottamattomuuden vuoksi. Mutta ne, jotka alun mankelista selviävät, tuntuvat tekevän töitä yleensä vakituisella työsopimuksella. Eikä ihme, sillä hyvistä tekijöistä kannattaa pitää kiinni.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.