Puutavara-autoilu

Kaksi sisarta - Jenni ja Jonna Matikainen

Otsikko on Anssi Kelan reilut parikymmentä vuotta sitten julkaiseman kappaleen nimi. Jenni ja Jonna Matikainen olivat sen julkaisun aikoihin suunnilleen viisivuotiaita ja nostelivat ensimmäistä kertaa yksittäisiä puita kärryyn puutavaranosturilla. Kelan kappaleen sanoitusten idea on, että kaksi sisarta ovat tavallaan kuin yö ja päivä keskenään, mutta jotain yhteistäkin löytyy. ”Toinen uskoi Jumalaan, toinen halpaan humalaan. Molemmat sekaisin päästään – niin sanottiin.” Kaksosina Jenni ja Jonna Matikaisella on tietenkin paljonkin yhteistä, molemmat ovat myös perustaneet puutavaran kuljetusyrityksen jo vuonna 2018. Sisarusten välisiin eroihin päästään, kun puhe kääntyy kalustovalintoihin, eikä sille puheelle tule ihan heti loppua…

Jenni Matikainen, Jonna Matikainen
Jenni ja Jonna Matikainen ovat kasvaneet puunajoon pienestä pitäen. Nyt molemmat ovat ehtineet toimia yrittäjinä jo useamman vuoden, kumpikin omalla tyylillään, omiin valintoihinsa luottaen.

Matikaisen kaksoset kasvoivat puunajoon jo aivan pienestä pitäen, kun nyt jo edesmennyt isä Tommi Matikainen toimi autoilijana Mäntyharjulla. Metsätrans-lehden sivuilla Jonna ja Jenni nähtiin ensimmäisen kerran lähes kymmenen vuotta sitten, tuolloin 17-vuotiaina logistiikka-alan opiskelijoina. Jonnan tarinaa pöllikuskista yrittäjäksi on seurattu sen jälkeenkin, mutta myös Jenni on ehtinyt toimia puutavara-autoilijana jo useamman vuoden. Sitä ennen hän ehti kuitenkin nähdä kuljetusalaa hieman laajemminkin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.