Metsäkoneurakointi

Haketta kyllä saadaan, mutta mistä käyttäjät?

Bioenergiasta on puhuttu vuosikausia ja lupauksia on tehty samaan tahtiin kuin niitä on rikottu. Kivihiili palaa Suomen lämpölaitoksissa ja biomassa kompostoituu metsiin. Liukkailta ja tarvittaessa notkeilta päättäjiltämme eivät selitykset tunnu loppuvan, kun heitä tästä järjettömästä asiasta kovistellaan.

Hakkuri
Giant nakkasi hakkeen kuorma-auton ohjaamon yli kuormaan. Leveä ja pitkä kolakuljettimella varustettu syöttöpöytä helpotti paalien syöttämistä hakkurin kitaan. Pienillä katteilla haketta tehtäessä jokainen tehty lastu olisi saatava kattilaan asti.

Bioenergian mahalaskusta huolimatta Fixteri järjesti ”Näe metsä puilta”-tapahtuman maaliskuun lopulla Padasjoen MHY:n terminaaliin. Paikalle tuli melkoisesti yleisöä, sillä paikalle oli saatu myös Suomen tulevaisuudesta päättäviä poliitikkoja niin kotoisesta kuin Euroopan parlamentistakin. Tilaisuudessa näytettiin myös, kuinka viisi erilaista hakkuria selvitti Fixterillä tehtyjä kokopuupaaleja.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.