Metsäkoneurakointi

Savonlinnalaiselle hakkuukoneenkuljettaja Mikko Honkaselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Aatto Silventoinen Oy:n savonlinnalaiselle hakkuukoneenkuljettaja Mikko Honkaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Mikko Honkanen

Stipendejä esittivät Forest Saimaa Oy:stä logistikko Jarmo Aholin, Aatto Silventoinen Oy:stä toimitusjohtaja Kimmo Honkanen, yrittäjä Pia Honkanen, hakkuukoneenkuljettaja Antti Kokkonen ja palkanlaskija/toimistotyöntekijä Reima Qvintus.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Mikko on positiivinen kaveri luoden hyväntuulisuutta sekä hyvää ilmapiiriä ympärilleen. Hänen vahvuutenaan ovat lisäksi erilaiset asiakaskohtaamiset, joita metsäammattilaisille tulee muun työn ohessa. Mikko on todellinen tsemppari, joka näkee vaikeudet haasteina kannustaen toisia sekä tehden omalla esimerkillään, mutta ei kuitenkaan sortuen turhaan riskinottoon. Hymyn takana on kuitenkin rautainen ammattilainen, joka ei pelkää tarttua haasteisiin tai mihin tahansa työpaikan työhön. Siitä todisteena on yrityksen monitoimimies, joka hallitsee eri osa-alueet, puuauton, moton, lavetin kuin metsäkoneenkin ajon. Vuosienkin puurtamisen jälkeen Mikko jaksaa antaa rakentavaa ja haasteellistakin palautetta työpaikan ja -tapojen kehittämiseksi sekä puuttua epäkohtiin. Hyvä esimerkki työyhteisön hyvästä tyypistä meille kaikille.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.