Metsäteollisuus

Lappeenrantalaiselle piiripäällikkö Jari Makkoselle ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi

Metsä Groupin lappeenrantalaiselle piiripäällikkö Jari Makkoselle on myönnetty ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Jari Makkonen

Stipendiä esittivät Metsä Groupista metsäasiantuntijat Joni Pirhonen ja Juha Saarinen, piiripäällikkö Jyrki Husu, operaatiopäällikkö Päivi Huutoniemi, ostojohtaja Jani Riissanen ja jäsenpalvelujohtaja Hannes Vickholm.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

”Jari on poikkeuksellisen energinen yhteishengen luoja, joka tilanteessa kuin tilanteessa jaksaa kannustaa muita. Hän johtaa joukkojansa itsensä likoon laittaen. Jarilla on vahva tausta kasvattajana ja hän on kouluttanut omista joukoista useampia päällikkötason tehtäviin. Jari saa omalla esimerkillänsä ja kannustamalla toisetkin tekemään hyviä suorituksia oli sitten kyse puunostosta tai vaikka metsätaitokilpailuista. Häneen pystyy luottamaan kaikissa tilanteissa.

Jarilla on erittäin laajat verkostot metsänomistajien ja metsäammattilaisten parissa. Hänen positiivinen elämänasenteensa tunnetaan yli maakuntarajojen. Vaikeissakin hetkissä Jari löytää huumorin kiteen keventämään tunnelmaa. Jari on todellinen metsätoimihenkilö, jollaisia metsäala tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.