Metsäkoneurakointi

Uusi pääomistaja pelasti talousvaikeuksiin ajautuneen Eco Login, pienten kuormatraktorimallien valmistus loppuu

Ruotsalainen metsäkonevalmistaja Eco Log ajautui loppuvuodesta maksuvaikeuksiin. Konkurssin välttääkseen yritys hakeutui saneeraukseen. Taustalla oli koronan ja sodan aiheuttama komponenttipula ja kustannusten nousu, joka aiheutti ongelmia pääomavaltaisella alalla.

Eco Log 1050 kuormatraktori

Joulukuussa pelastajaksi löytyi uusi enemmistöomistaja, Lazarus Industriforvaltning Ab. Kyseessä on sijoitusyhtiö, joka on erikoistunut merkittävien haasteiden edessä olevien yritysten toiminnan kääntämiseen. Uuden omistajan myötä Eco Log Groupin toimitusjohtajaksi nimettiin Daniel Bonna.

Yksi konkreettinen seuraus muutoksista on Eco Login pienemmän segmentin kuormatraktorimallien valmistuksen lopettaminen vuoden 2023-2024 vaihteessa. Koneiden valmistuksen jatkaminen olisi vaatinut merkittäviä investointeja tuotantoon, joihin yhtiöllä ei tässä tilanteessa ollut resursseja, eikä koneiden kysyntä ollut niin suurta, että investoinnit oltaisiin nähty järkevinä. Päätös koskee malleja Eco Log 750F, 1050F ja 1250F, eli entisiä Gremon malleja, jotka tulivat Eco Login alle fuusion myötä vuonna 2020.