Kuljetus

Volvo Trucks toimittaa Suomen ensimmäisen raskaan sarjavalmisteisen sähkökuorma-auton Storemen Logisticsille

Storemen Logistics
Kuvassa vas. Jari Jokinen, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja ja Pekka Mäkinen, kuorma-automyyjä, Volvo Finland

Volvo Trucks toimittaa tänään Suomen ensimmäisen raskaan sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton Storemen Logistics Oy:lle. Autolla kuljetetaan elintarvikkeita Etelä-Suomen alueella ja se liikennöi kahdessa vuorossa.

Sopimuskuljetuksia harjoittava Storemen Logistics on edelläkävijä kestävissä kuljetusratkaisuissa. Yrityksen kalustosta jo tänään lähes 50 % kulkee kaasulla tai sähköllä. Nyt yritys ottaa käyttöön ensimmäisen Suomeen toimitetun sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton. Auto on malliltaan Volvo FM Electric ja sen yhdistelmämassa on 44 tonnia.

Uutta kuorma-autoa ladataan vihreällä sähköllä Storemen Logisticsin omalla terminaalilla Tuusulassa. Täydennyslatauksia tehdään työvuorojen välissä. Näin autolle saadaan riittävä toimintamatka, jotta sillä voidaan liikennöidä kahdessa vuorossa.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Storemen Logistics on yksi Suomen johtavista ympäristö- ja vastuullisuusasiat huomioon ottavista kuljetusyrityksistä. Sen toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on saavuttaa fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.

"Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia ja päästöseurantaa. Uskon, että tämä tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Siksi laajennamme sähkökäyttöisten ajoneuvojen käyttöä ja otamme nyt seuraavan painoluokan mukaan”, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme ottaa tämän tärkeän seuraavan askeleen kumppanuudessamme Storemen Logisticsin kanssa. Molemmat yhtiömme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja yhteistyö on ainut tapa saavuttaa ne. Kuljettajalle hiljaiset, värinättömät ja paikallispäästöttömät sähkökuorma-automme tarjoavat miellyttävän työympäristön”, kertoo Magnus Björklund, Volvo Finlandin toimitusjohtaja.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman sarjatuotannossa olevia täyssähkökuorma-autoja, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä. Volvo Trucksin globaali tavoite on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.

Tietoa autosta:

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Volvo FM 42T Electric
Teho: 490 kW
Akut: 6-akkua 540 kWh
Toimintasäde: jopa 300 km
Akseliväli: 3900 mm
Suurin sallittu massa tieliikenteessä: 44 000 kg

Lataus:
Teholataus (250 kW DC CCS2): 2 h
Peruslataus (43 kW AC Type2): 10 h

Tietoa Storemen Logisticsista

Storemen Logistics on vuonna 2005 perustettu yritys, joka hoitaa kuljetuspalvelut sopimuskuljetuksina Uudellamaalla ja lähiseudulla. Yritys kuljettaa kaiken yksittäisistä pientavaroista suuriin lavakuljetuksiin. Storemen Logisticsin kalustoon kuuluu 26 kuorma-autoa ja se työllistää 42 henkilöä.