Metsäteollisuus

UPM Biochemicals ja URSA ovat kehittäneet uuden kestävän kehityksen mukaisen eristeen, joka auttaa parantamaan rakennusmateriaaliteollisuuden ympäristösuorituskykyä

ursa

UPM Biochemicals ja URSA, yksi Euroopan johtavista lasi- ja mineraalivillan tuottajista, ilmoittivat tänään kehittäneensä ympäristöystävällisemmän rakennuseristeen, joka auttaa vähentämään energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.URSA alkaa tuottaa kestävän kehityksen mukaista lasivillaa, joka on valmistettu innovatiivisesta, UPM BioPiva™ -ligniiniin pohjautuvasta sideaineesta. Uusi lasivilla tulee olemaan yksi markkinoiden luonnonmukaisimmista eristysmateriaaleista.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Lasi- ja mineraalivillan sideaineina on perinteisesti käytetty fossiilipohjaisista raaka-aineista valmistettuja synteettisiä hartseja, mutta URSAn uusi sideaine perustuu UPM Biochemicalsin kehittämään ligniinihartsiteknologiaan. URSA ja UPM Biochemicals ovat tehneet tiivistä yhteistyötä optimoidessaan sideaineen koostumusta, jotta uuden eristemateriaalin fysikaaliset ominaisuudet ja ajettavuus URSAn tuotantolinjoilla olisivat parhaat mahdolliset.

Ligniini on luontainen polymeeri, jota on puussa ja muissa kasveissa. UPM BioPiva™ -ligniini on kestävästi tuotettu, kustannustehokas ja monipuolinen raaka-aine, joka on todettu arvokkaaksi monissa korkean jalostusarvon teollisissa sovelluksissa, erityisesti ligniinipohjaisissa fenolihartseissa.

- Olemme todella iloisia saavuttaessamme tämän virstanpylvään yhdessä URSAn kanssa, sillä kyseessä on mahdollisesti mullistava innovaatio eristysmateriaaliteollisuudelle yleensä ja suuri saavutus URSAlle, jonka pitkäaikainen visio on toimia ympäristöystävällisesti ja pienentää tuotteidensa hiilijalanjälkeä, sanoo Christian Hübsch, UPM Biochemicalsin myynti- ja markkinointijohtaja.

UPM Biochemicals on sitoutunut kestävään muutokseen useilla teollisuudenaloilla ja tekee aktiivisesti yhteistyötä URSAn kaltaisten kumppaneiden kanssa kehittäessään uusia, kestävän kehityksen mukaisia sovelluksia ja tuotteita, jotka perustuvat puupohjaisiin biokemikaaleihin.

- Teimme pitkäaikaista tutkimusta UPM Biochemicalsin kanssa arvioidaksemme, onko synteettisten hartsien korvaaminen uudella biopohjaisella sideaineella toteuttamiskelpoinen idea. Olemme innoissamme voidessamme nyt tuottaa yhtä kestävimmistä saatavilla olevista lasivillaeristeistä, lisää URSA-Adrian toimitusjohtaja Wolfgang Marka.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- URSA on sitoutunut valmistamaan ja kaupallistamaan uudenlaisia lämpö- ja äänieristysmateriaaleja, jotka parantavat rakennusten kestävyyttä ja energiatehokkuutta. Uusimmat premium-tuotteemme, joissa käytetään ligniinisideainetta, edustavat uutta teknologiaa kestävän eristemateriaalin kehittämisessä rakennusteollisuuden tarpeisiin.