Puutavara-autoilu

Metsäalan kuljetusyrittäjät opintomatkalla Saksassa ja Itävallassa

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry teki pitkään suunnitellun opintomatkan Saksan ja Itävallan upeisiin vuoristomaisemiin toukokuussa. Koronapandemian myötä reissu siirtyi useammalla vuodella, mutta lopulta 8.5.2023 lento lähti Müncheniin, missä lounastettiin legendaarisessa Hofbrauhausissa ja jatkettiin sitten Garmish-Partenkirchenin kautta Innsbruckiin, ja siitä seuraavan viikon aikana kierrettiin myös Zell Am Seehen, Ramsauhun, Bischofshofeniin, Salzburgiin, Berchtesgadeniin, Obelsalzberg-vuorelle Kotkanpesään ja Königssee-järvelle. Loppuunmyydyllä reissulla oli mukana kaikkiaan 50 henkilöä, eivätkä kaikki halukkaat edes mahtuneet mukaan.

MKY
Metsäalan kuljetusyrittäjien 50 henkinen matkaseurue St. Bartholomewin pyhiinvaelluskirkon edustalla Berchtesgadenerin alueella Baijerissa Saksassa, Königssee-järven länsirannalla, Hirschaun niemimaalla.

Turistikohteiden, hyvän ruuan ja juoman lisäksi reissuun mahtui myös sopivasti metsäalan asiaa. Vierailimme Holz Dieterich-sahalla, tutustuimme vuoristometsien hoitoon paikallisen metsänhoitajan johdolla, pyöräkuormaajien valmistukseen Liebherrillä sekä Palfinger Epsilonin puutavaranosturitehtaaseen.