Metsätrans

Liebherrin monipuolinen perheyritys

Liebherr on monikansallinen teollisuus- ja teknologiayritys, jonka liikevaihto viime vuonna oli peräti 12 miljardia euroa. Perheyrityksen tarina sai alkunsa 1949, kun Hans Liebherr kehitti helposti siirrettävän torninosturin. Sen sai työkuntoon parissa tunnissa, kun aiemmin nosturin pystyttäminen vei hyvinkin koko päivän. Nykyisin tuotekavalkaadi on laajentunut erilaisiin työkoneisiin, jääkaappeihin ja lentokoneiden osiin. Kaikkiaan tuotesegmenttejä on 13, toimintaa on 52 eri maassa, kaikilla mantereilla. Nyt hallituksen puheenjohtajana toimiva Jan Liebherr luotsaa yhtiötä kolmannessa polvessa, kaikki perheen lapset ovat käyneet läpi työskentelyn yrityksen eri divisioonissa, jotta he tuntevat yrityksen monipuolisesti johtotehtäviin siirtyessään.

Liebherr
Liebherrin myyntikonttori oli juuri muutamia viikkoja aiemmin muuttanut Salzburgiin, ja kaikkia kaivinkoneita ei vielä ollut ehditty siirtämään Bischofshofenin tehtaan pihalta. Tontilla oli muutenkin ahdasta, sillä komponenttien saatavuusongelmien takia varastoja on kasvatettu mahdollisuuksien mukaan. Myös puolivalmiita koneita oli pihalla odottamassa puuttuvia osia.

Liebherr työllistää maailmanlaajuisesti noin 50 000 henkilöä, joista valtaosan Euroopassa, missä tapahtuu kaikki tuotekehitys. Myös kaikki avaintehtaat ovat täällä, valmistusta on muuallakin, mutta muita tehtaita ohjataan Euroopasta käsin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.