Metsäkoneurakointi

Vuoristopuunkorjuuta Zell Am Seessä

Zell Am See on parhaiten talviurheilupaikkana tunnettu kaupunki Itävallassa, jossa asukkaita on noin 10 000 ja maisemat postikorttikelpoisia. Puutakin vuorten rinteillä kasvaa, ja niiden korjuussa on omat niksinsä. Siellä missä mäet ovat turhan jyrkkiä metsäkoneille, puut kaadetaan metsurityönä, ja vinssataan prosessoitavaksi tasaiselle maalle. Aukkoja ei hakata, ja poimittavat puut ovat noin 120-vuotiaita, korkeammalla, jossa kasvu on hitaampaa, jopa 150–170-vuotiaita.

rinne
Siistittyä rinnettä.

Paikallinen metsänhoitaja oli järjestänyt matkaseurueellemme yllätykseksi vinssauslaitteen paikan päälle, mutta valitettavasti kapuamisemme korkeuksiin kesti sen verran kauan, että kolmehenkinen miehistö oli jo lopettelemassa työpäivää. Ivecon alustalle rakennetussa jykevässä vinssauslaitteessa työvaijerilla oli pituutta peräti 700 metriä. Paikallisen Palfinger Epsilon nosturin päässä roikkui Woody 60-prosessori, jolla puut käsiteltiin.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.