Puutavara-autoilu

Alucarilla ensimmäinen vuosi takana napapiirillä

Alucar Oy:n Rovaniemen toimipiste aloitti vuosi sitten syys-lokakuussa. – Omat työni alkoivat elokuun loppupuolella, ensimmäiset puolitoista kuukautta kuljin tiiviisti Maksamaalla opissa. Sieltä käsin järjesteltiin asioita ja tilattiin tavaraa, jota alkuun pääsemiseksi tarvittiin. Myös pari asentajaa kulki siellä opissa muutaman viikon, Rovaniemen toimipisteen työnjohtaja, entinen puutavara-autoilija Risto Väärälä muistelee.

Risto Väärälä, Alucar Oy, Rovaniemi
Entinen puutavara-autoilija Risto Väärälä aloitti Alucarin Rovaniemen toimipisteen työnjohtajana vuosi sitten. Napapiirillä tullaan rakentamaan tämän vuoden aikana kolmisenkymmentä puuautoa. Lisäksi se palvelee alueen autoilijoita päällirakenteiden ja Cargotecin nostureiden huolloissa ja varaosapisteenä.

Risto Väärälälle puunkuljetus tuli veren perintönä, sillä hänen isänsäkin oli autoilija. – Aloitin pöllikuskina samana päivänä, kun pääsin armeijasta. Autoilijana toimin vuodesta 1997 ja puutavara-auto mulle tuli 2000-luvun alusta. Parhaimmillaan puuautoja oli Ranualla kolme, mutta vähensin kalustoa siten, että 2010 Rovaniemelle muuttaessa niitä oli enää yksi. Jonkinlainen väsyminen ja leipääntyminen siinä alkoi vaivata, ja kuljettajapulakin oli jo tuolloin yksi syy, miksi aloin miettiä voisiko sitä tehdä vielä jotain muutakin tässä elämässä, Väärälä avaa omaa taustaansa.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.