Metsäkoneurakointi

Laura Linkoneva: Teetkö työsi ylpeydellä?

Ammattiylpeydellä voidaan tarkoittaa useampaakin asiaa. Se voi tarkoittaa työntekijän omaa ajatusta työnsä merkityksellisyydestä ja tärkeydestä, mutta myös sitä millaisella pieteetillä työnsä hoitaa. Miltä tuntuu kertoessasi olevasi metsäkonekuski? Sanotko sen selkä suorana ylpeydellä vai häpeillen ja kierrellen? Onko ammatissa erilainen kaiku kuin vaikkapa sairaanhoitajassa tai hitsarissa?

Laura Linkoneva
Muutama vuosi sitten harvennetussa metsässä sieniä etsiessään Laura Linkoneva kiinnitti huomiota kauniisti sanottuna persoonalliseen työn jälkeen. Muutamalla pistolla leimikko olisi ollut valmiimman näköinen, nyt se näytti juosten kustulta.

Aloin miettiä ammattiylpeyttä, kun eräs tuttu sanoi jokseenkin pysäyttävästi, että ainoa keltä saa mitään kunnioitusta omasta ammatista on muut alalla työskentelevät, ja muilta tulee vain kuraa niskaan. Itse en ole tällaista kokenut, koska silloin kun on kyselty koulutaustaa tai työpaikkoja, on ilme ollut todennäköisesti sukupuoleni takia poikkeuksetta positiivisen kiinnostunut ja yllättänyt. Mutta saan kyllä kiinni siitä, mistä tuttavani puhuu! Metsäkeskusteluilmapiiri on saattanut osan mielissä saada motokuskeista tarinan pahiksia ja vain toinen kuski tietää mitä työ todellisuudessa on ja mitä se vaatii.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.