Tapahtumat

Perinteinen TMK Konepäivä jälleen lauantaina 18.11.2023

TMK toivottaa tervetulleeksi tutustumaan tuotantotilojen uuteen laajennukseen ja uusin tuotteisiin lauantaina 18.11 TMK Konepäivään. Aikaisemmin tapahtuma on houkutellut noin 800 vierailijaa vuosittain, joten odotuksissa on, että väkeä on mukavasti liikkeellä myös näin lauantaina. Tänä vuonna tapahtuma on uuden laajennuksen mukanaan tuoman lisätilan ansiosta pääosin sisätiloissa ja näin vieraat pääsevät hyvin turvaan marraskuun koleudelta. Tapahtuma alkaa klo 10.00 laajennuksen käyttöön vihkimisellä ja uusien tuotteiden julkistuksella. Tämän jälkeen tarjolla on koko perheelle tekemistä konepäivien muodossa aina klo 15.00 saakka. 

TMK Konepäivä

Kattavan kattauksen ihmeteltävää ja tutkittavaa tarjoilevat tänä vuonna muun muassa Komatsu Forest, Avant, K-rauta, Bayerncar, Rengaspaussu ja löytyyhän tietenkin myös TMK:n toimesta kalustoa laidasta laitaan. Lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan tarkemmin mitä kaikkea tapahtuukaan että saadaan laadukkaita työlaitteita lähtemään asiakkaille ympäri maailmaa. Paikalla on TMK:n jokaisesta eri osastosta työntekijöitä kertomassa omasta työstään. Vieraat pääsevät siis tutustumaan tuotteen koko matkaan aina suunnittelupöydältä tuotannon kautta markkinointiin ja myyntiin asti. Myös TMK:n toiminnalle elintärkeitä alihankinta- ja komponenttivalmistajia on paikalla esittelemässä omaa osaansa arvoketjussa. Nyt onkin melko ainutlaatuinen paikka päästä tutustumaan kaikkeen mitä suomalaisessa teknologiayrityksessä voi työkseen tehdä! Tapahtuma vetää varmasti puoleensa erityisesti lähiseutujen nuoria ja opiskelijoita, jotka pääsevät tutustumaan kasvuyrityksen toimintaan ja itseä kiinnostaviin teemoihin ja työtehtäviin.

Haastava vuosi taloudessa, miten näkyy TMK:lla?

Haastavan talousvuoden vaikutukset ovat toistaiseksi olleet TMK:n toiminnassa vähäiset. Yritys julkaisi vuosi sitten uuden TMK Machinery -brändin ja kasvustrategiaa on menestyksekkäästi tämäkin vuosi saatu jalkautettua, josta näkyvimpänä hedelmänä tämän vuoden TMK Konepäivässä käyttöön otettava TMK:n uusi tehdaslaajennus. Laajennuksen avulla nykyiset tuotantotilat tuplaantuvat!

TMK Tuotantotilan tuplaus

Laajennuksen lisäkapasiteetille on pitkällä tähtäimellä todella tarvetta. Tänä vuonna TMK:n liikevaihto kasvoi jälleen 20%, erityisesti vahvan talvisesongin myötä. Tällä hetkellä taloudessa on epävarmuutta, mutta toisaalta kotimaassa energiapuun kysyntä on edelleen hyvä. Suomen markkinan osuus on TMK:lla noin 20 %, joten pelkästään Suomen markkinaan yritys ei voi tukeutua. Maailman suhdannevaihtelut vaikuttavat suuresti ja vahva vientitoiminta on TMK:n liiketoiminnan selkäranka. Tämän vuoksi maailmantalouden tilannetta seurataan TMK:lla erityisen tarkasti.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Suhdannevaihteluista mahdollisimman pienin haastein yli selviytymiseksi vaaditaan tietenkin laajaa ja tehokasta tuoteportfoliota, loistavaa asiakaspalvelua unohtamatta. Tästä syystä tärkeä osa yrityksen kansainvälistä kasvustrategiaa on uusien, tehokkaiden lisävarusteiden ja myös täysin uusien tuotteiden innovointi. Tänäkin vuonna TMK Konepäivässä julkaistaan uutta kilkettä, kun sekä hydraulinen jatkopuomi ja keräin saavat uudet Gen2-versionsa päivän valoon. Näiden lisäksi julkaistaan täysin uusi kuormainjatko joka tuo jälleen lisätehokkuutta TMK Energiakouran käyttöön ja avaa uusia mahdollisuuksia urakoitsijoille tehostaa työskentelyään.

Alustava aikataulu

10.00 Uuden laajennuksen vihkiminen käyttöön ja uusien tuotteiden julkistus

10.45 Täytekakkukahvit 300:lle ensimmäiselle ja Konepäivä starttaa

11.30 Työnäytökset #1 alkavat ulkona

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

12.00 TMK MultiKouran taitokisa alkaa ulkona

12.30 Työnäytökset #2 alkavat ulkona

13.00 Makkaranpaistopiste ja valokuvausseinä aukeavat

13.30 Työnäytökset #3 alkavat ulkona

14.00 Taitokisan voittaja julkistetaan

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

14.30 Työnäytökset #4 alkavat ulkona

15.00 Tapahtuma päättyy