Metsäteollisuus

UPM on saattanut päätökseen Steyrermühlin tehtaan myynnin HEINZEL GROUPille

UPM on saattanut päätökseen kesäkuussa 2022 ilmoitetun Steyrermühlin tehtaan ja kaikkien siihen liittyvien omaisuuserien myynnin HEINZEL GROUPille.

Steyrermühl

UPM Steyrermühl on perustettu vuonna 1868, ja se tuotti sanomalehtipaperia vuoden 2023 toisen neljänneksen loppuun asti. Tehdasalueella on sanomalehtipaperikone, jonka vuosittainen tuotantokapasiteetti on 320 000 tonnia ja saha, jonka vuosittainen sahauskapasiteetti on 370 000 kuutiometriä.

- Koko prosessin ajan teimme tiivistä yhteistyötä HEINZELin kanssa, jotta transformaatio sujuisi ongelmitta. Sanomalehtipaperituotannon sulkeminen Steyrermühlissä päätti pitkän ajanjakson UPM Communication Papersin paperintuotantohistoriassa Itävallassa, ja nyt tehtaan omistus siirtyi Heinzel Groupille. Haluan kiittää Steyrermühlissä työskenteleviä kollegojamme heidän sitoutuneesta ja ammattitaitoisesta työstään viimeisen puolentoista vuosisadan aikana. Olen vakuuttunut siitä, että tehtaan muutossuunnitelmat tarjoavat monia mahdollisuuksia tulevaisuudessa sekä Steyrermühlin työntekijöille että koko alueelle, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Massimo Reynaudo.

Massimo Reynaudo

UPM on sitoutunut paperin tuotantoon yhtenä alan johtavista tuottajista ja jatkaa sanomalehtipaperin tuotantoa Schongaun, Ettringenin, Hürthin ja Jämsänkosken tehtailla. UPM myös jatkaa Itävallan sanomalehtipaperimarkkinoilla ja palvelee asiakkaitaan muilta sanomalehtipaperitehtailtaan.