Metsäteollisuus

Uittopäällikkö Esa Korhoselle MKY ry:n Kolkuttaja 2024-palkinto

Metsäalan Kuljetusyrittäjät järjestivät vuosikokouksensa 14.4.2024 Jyväskylässä. Samalla jaettiin Kolkuttaja-palkinto, nyt jo 14. kertaa.

Esa Korhonen

Palkinnolla on tarkoitus enintään kerran vuodessa huomioida jäsenyritysten toimintaedellytyksiin erityisen positiivisella tavalla vaikuttaneita henkilöitä, yrityksiä, yhteistyötahoja tai yhteistyöryhmiä. Palkinto ei siis ole perinteinen ”hyvä asiakas” palkinto, vaan tunnustus metsäalan kuljetusyrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi tehdystä työstä. Tärkeää on siis kehittämiseen tähtäävä yhteistyöhakuinen, jopa molempien osapuolten taloudelliseen menestykseen tähtäävä toiminta.

Vuoden 2024 palkinto myönnettiin logistiikka-alan todelliselle ammattilaiselle, metsänhoitaja, uittopäällikkö Esa Korhoselle. Korhonen on tehnyt pitkän uran metsäteollisuudessa, mikä on antanut kattavan ja ainutlaatuisen kokemuksen ja näkemyksen koko puunhankintasektorin toiminnasta ja johtamisesta käytännön kuljetus- ja infrakysymyksistä aina strategisiin suunnitteluihin saakka. Kuljetusyrittäjien kannalta merkittäviä asioita hänen urallaan ovat olleet mm. HCT-järjestelmän kehittäminen, monet logistiikkaan sekä terminaalitoimintoihin ja näiden infroihin liittyneet kehittämiset ja vaikeidenkin tilanteiden ratkaisut, yrittäjäyhteistyö sekä vaikuttamistyö. Monet ministerit, kansanedustajat sekä virkamiehet aina Brysseliä myöten ovat kuulleet hänen viestiään Suomen metsäteollisuuden logistiikkakysymyksistä ja infratarpeistamme, Metsäalan Kuljetusyrittäjien toiminnanjohtaja Kari Palojärvi kertoi palkinnon perusteluissa.