Puutavara-autoilu

Metsäalan Kuljetusyrittäjien Vuoden Kuljetusyritys 2024: Kuljetus Rekar Oy, Evijärvi

Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:n Vuoden Kuljetusyrityksenä 2024 on palkittu evijärveläinen Kuljetus Rekar Oy. Yrityksen nimi ja yhtiömuoto vaihtuivat 2021 sukupolvenvaihdoksen myötä, mutta puunajon historia ulottuu aina 1950-luvun alkuvuosiin asti. Nykyisin vetovastuussa on Reetta Iso-Pellinen ja mukana yrityksessä myös hänen puolisonsa Raine Karvonen. Juuri uuden yrittäjäpolven rohkean tekemisen esille tuonti olikin yksi palkinnon perusteista.

Raine Karvonen, Reetta Iso-Pellinen, Heikki Iso-Pellinen
Heikki Iso-Pellinen aloitti yrittäjänä 1976. Sukupolvenvaihdoksen myötä tytär Reetta Iso-Pellinen otti vetovastuun vuonna 2021, ja samalla nimi vaihtui Kuljetus Rekar Oy:ksi. – Nimeä pohdittiin pitkään, ja kyllä siinä meinasi kyynel tulla silmäkulmaan, kun lopulta Iso-Pellisen nimeä raaputeltiin autosta pois, Reetta kertoo. Nimen alkuosa tuli hänen etunimestään, ja loppu puolestaan teinivuosista saakka rinnalla kulkeneen Raine Karvosen sukunimestä.

Iso-Pellisten perheessä on ajettu puuta vuodesta 1952, jolloin Tauno Iso-Pellinen aloitti autoilun. Taunon kolme poikaa seurasivat isänsä jalanjäljissä 60-luvun loppupuolella, ja nyt kaikissa yrityksissä toiminta jatkuu jo kolmannessa polvessa. Muista Iso-Pellisistä tarkemmin jutun lopussa, tämä artikkeli keskittyy Heikki Iso-Pellisen 1976 perustamaan yritykseen.

Haluatko lukea koko artikkelin? Kokeile Metsätrans-digilehden tilausta maksutta 30 päivää!

Kokeile 30 päivää maksutta

tai

Kirjaudu sisään

Metsätrans Digi -tilauksella luet ilman rajoituksia tämän ja muut metsäalan painavimmat artikkelit. Hinta kokeilujakson jälkeen 3,90 €/kk.