Kuljetus

E.ON ja MAN rakentavat sähkökäyttöisten kuorma-autojen julkisen latausverkoston Eurooppaan

E.ON ja MAN rakentavat sähkökäyttöisten kuorma-autojen julkisen latausverkoston Eurooppaan. Kumppanuus edistää merkittävästi raskaiden hyötyajoneuvojen päästötavoitteiden saavuttamista, kestävää logistiikkaa ja ympäristöystävällisiä toimitusketjuja.

latausasema

- Eurooppa on asettanut tavoitteekseen vähentää raskaiden hyötyajoneuvojen päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2040 mennessä. Sähköinen liikkuvuus on keskeinen tekijä tämän tavoitteen saavuttamisessa, sanoo E.ON:n toimitusjohtaja Leonhard Birnbaum. - Investoimme voimakkaasti antaaksemme ratkaisevan sysäyksen sähköisen raskaan tavaraliikenteen infrastruktuurille ja viitoittaaksemme kurssin kestävälle logistiikalle ja vihreille toimitusketjuille. Lähes kaikki suuret valmistajat keskittävät nyt kehitystyönsä sähköiseen liikkuvuuteen. Lopullista läpimurtoa varten tarvitsemme tehokkaan latausinfrastruktuurin, joka on suunniteltu Euroopan mittakaavassa. Olemme iloisia voidessamme olla tiennäyttäjinä yhdessä MANin kanssa.

- Jotta liikkuvuuteen siirtyminen onnistuisi, tarvitsemme Euroopassa noin 50 000 latauspistettä raskaille hyötyajoneuvoille vuoteen 2030 mennessä. Sähkökäyttöisten kuorma-autojen valmistajana me tietenkin osallistumme tähän. Olen iloinen siitä, että E.ON on nyt vahva kumppani palvelupisteidemme sähköistämisessä. Olemme näin luomassa uutta pohjakiveä julkiselle latausverkolle. Tarvitsemme kuitenkin edelleen kiireellisesti poliittisten päättäjien tukea, jotta voimme rakentaa tämän verkon laajamittaisesti, MAN Truck & Busin toimitusjohtaja Alexander Vlaskamp lisää.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Uudet toimipisteet sijaitsevat strategisesti valituissa MAN- palvelupisteissä, ensisijaisesti teollisuusalueilla, joilla kuorma-autojen määrä on suuri, tai moottoriteiden läheisyydessä. Tämä tarkoittaa, että julkinen lataus voidaan helposti integroida päivittäiseen toimintaan. Sijoituspaikkojen infrastruktuuri on suunniteltu erityisesti sähkökäyttöisten hyötyajoneuvojen lataamista varten: Siihen kuuluu latausaseman läpi ajo, jotta odottavien kuorma-autojen ja linja-autojen ei tarvitse liikkua. Aina kun se on mahdollista, asemat on sijoitettu MAN-huoltotoiminnoista erillisille alueille - ja latausalueelle on erilliset sisään- ja uloskäynnit - sen varmistamiseksi, että lataajat pääsevät niihin ajoneuvomerkistä riippumatta. Päivisin kuljettajat hyötyvät myös olemassa olevasta MAN infrastruktuurista, kuten saniteettitiloista ja oleskelutiloista.

Alueet rakennetaan modulaarisesti. Ensimmäisessä vaiheessa kukin paikka varustetaan useilla 400 kW:n latausasemilla. Näin keskimääräinen sähköauto voi latautua jopa 300 km matkalle noin 45 minuutissa. Myöhemmin paikat päivitetään MCS:n megawattilatausjärjestelmään.

Leonhard Birnbaum, CEO E.ON SE and Alexander Vlaskamp, CEO MAN Truck & Bus SE
Toimitusjohtaja Leonhard Birnbaum, E.ON SE ja Toimitusjohtaja Alexander Vlaskamp, MAN Truck & Bus Se

Toimialarajat ylittävä sopimus kuorma-autojen latausinfrastruktuurin laajentamisen nopeuttamiseksi

Uuden latausverkon ensimmäiset 80 latauspaikkaa rakennetaan vuoden 2025 loppuun mennessä. - MAN Truck & Busin kanssa solmittu kumppanuus on tärkeä virstanpylväs matkalla kohti raskaan liikenteen kestävää tulevaisuutta. Yhdistämällä MANin laajan huoltoverkoston ja E.ONin asiantuntemuksen latausinfrastruktuurin alalla asetamme uuden standardin hyötyajoneuvojen sähköiselle liikkuvuudelle, Sukhjinder Singh, E.ONin tytäryhtiön E.ON Drive Infrastructure -yhtiön toimitusjohtaja kertoo.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

- Uuden eTruck-kuorma-automme myötä aloitamme tänä vuonna lähes kaikkiin sovelluksiin soveltuvan ajoneuvon sarjatuotannon. Vastaanotto on ollut erittäin myönteistä. Oikea latausinfrastruktuuri ratkaisee kuitenkin viime kädessä sen, siirtyvätkö asiakkaamme todella dieselistä sähkökäyttöön. Siksi olen iloinen, että ryhdymme nyt yhdessä E.ON:n kanssa toteuttamaan huoltoverkkomme sähköistämistä, Friedrich Baumann, MAN Truck & Bus SE:n myynnistä ja asiakasratkaisuista vastaava johtokunnan jäsen toteaa.

Poliittiset tavoitteet liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Saksassa ja Euroopassa ovat selkeät: Saksan hallitus haluaa vähentää raskaan tavaraliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä Saksassa 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja olla ilmastoneutraali vuoteen 2045 mennessä. EU sopi hiljattain vähentävänsä raskaiden hyötyajoneuvojen hiilidioksidipäästöjä 65 prosenttia vuoteen 2035 mennessä ja 90 prosenttia vuoteen 2040 mennessä vuoden 2019 tasosta. Tätä taustaa vasten teollisuus investoi voimakkaasti ajoneuvoihin ja infrastruktuuriin.

MANin tuotevalikoiman sähköistäminen etenee vauhdilla. Ensimmäinen tuotantokelpoinen sähkökuorma-auto, jonka päivittäinen toimintasäde on jopa 800 kilometriä, on valmistumassa vuonna 2024. Sähkökäyttöisen kaupunkibussin kantamaa laajennetaan ensi vuonna tuotepäivityksellä. MAN aikoo myös ottaa käyttöön testierän pitkän matkan sähkö-coacheja vuonna 2025. Samaan aikaan E.ON tarjoaa sähköisen liikkuvuuden ja latausratkaisujen täyden palvelun tarjoajana jo nyt pääsyn kattavaan, yli 500 000 auton latauspisteen verkostoon eri puolilla Eurooppaa. Myös yritykset ja kunnat hyötyvät räätälöidystä latausinfrastruktuurista ja sähköistämisstrategioista kalustoaan varten. E.ON tarjoaa myös asiantuntemustaan rahoitukseen, sijaintipaikkojen analysointiin ja verkkoon liittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Verkon laajentaminen ja digitalisaatio ovat olennaisia paitsi uusiutuvan energian tulevan tarjonnan myös tehokkaan latausinfrastruktuurin kannalta.