Gasum on avannut uuden kaasutankkausaseman Raumalle
Asema palvelee sekä henkilöautoja että raskaan liikenteen ajoneuvoja. Rauman seudulla on sataman ja teollisuuden myötä paljon raskasta liikennettä, jonka päästöjä on nyt mahdollista pienentää biokaasun avulla.
Gasumin uusin kaasutankkausasema Raumalla on avattu asiakkaille. Rauman asemalta saa sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua, eli asemalla voi tankata sekä henkilöautoja että raskaan liikenteen ajoneuvoja.
Kuten muutkin Gasumin tankkausasemat, myös Rauman asema myy tankkaajille vain biokaasua, sillä maakaasun jakelu kaikilla Gasumin Suomen asemilla on päättynyt elokuun lopussa.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyUuden aseman avautumisen myötä Gasum tarjoaa alueella toimiville yrityksille mahdollisuuden siirtyä vähäpäästöisiin kuljetuksiin biokaasulla, muistuttaa Gasumin Suomen liikenteen liiketoimintajohtaja Juho Kurra.
- Erityisesti raskaan liikenteen toimijat ovat toivoneet kaasutankkausasemaa Raumalle, sillä kyseessä on tärkeä logistinen solmukohta. Seudulla on vilkkaasti liikennöity satama sekä paljon metsä- ja muuta teollisuutta. Asema palvelee myös erinomaisesti länsirannikon kuljetusliikennettä, sillä asema sijaitsee aivan valtatie 8:n välittömässä läheisyydessä, Kurra toteaa.
Kuljetukset tärkeässä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä
Biokaasua käyttämällä on mahdollista vähentää raskaan liikenteen päästöjä merkittävästi kustannustehokkaalla tavalla. Täysin uusiutuvan biokaasun koko elinkaaren aikaiset päästöt ovat keskimäärin 90 prosenttia pienemmät kuin perinteisellä fossiilisella polttoaineella, kuten dieselillä.
Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt ovat tärkeässä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä, sillä raskaan liikenteen päästöt muodostavat noin 40 prosenttia liikenteen kokonaispäästöistä Suomessa. Raskaan ajoneuvon päästöt ovat moninkertaiset henkilöautoon verrattuna suuremman polttoaineen kulutuksen ja pitkien ajokilometrien seurauksena.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyyGasumin strateginen tavoite on tuoda vuoteen 2027 mennessä pohjoismaisille markkinoille seitsemän terawattituntia (TWh) uusiutuvaa kaasua vuodessa, mikä on noin neljä kertaa enemmän kuin tällä hetkellä. Määrä tarkoittaisi vuosittaista yhteenlaskettua 1,8 miljoonan hiilidioksiditonnin päästövähennystä Gasumin asiakkaille.