Kuljetus

Maailmanensi-ilta IAA 2024 -tapahtumassa: uusi Volkswagen Transporter

Volkswagen Hyötyautot esitteli täysin uuden Transporterin maailmanensi-illassa IAA Transportation 2024 -tapahtumassa. Messuvierailla on nyt 22. syyskuuta asti mahdollisuus tutustua Volkswagen Hyötyautojen Transporter-tuotesarjan 7. sukupolveen.

Uusi Volkswagen Transport ja Caravelle

Uusi Transporter tarjoaa enemmän tilaa, kantavuutta, vetomassaa ja tehokkuutta sekä taloudellisuutta. Lisäksi huippumodernit kuljettajaa avustavat järjestelmät lisäävät turvallisuutta; uudistunut ohjaamo, uusimman sukupolven Infotainment-järjestelmällä helpottaa jokapäiväistä työtä. Sama koskee uutta Caravellea – yhdeksänpaikkaista Volkswagen-tila-autoa. Ensimmäistä kertaa Transporterin ja Caravellen historiassa nämä monitoimiautot tulevat saataville myös ladattavana hybridinä ja täyssähköversiona turboahdettujen dieselmoottorien lisäksi. Uusien pakettiautojen selkeä muotoilu on virkistävän uudenlaista noudattaen kuitenkin selvästi niiden ikonisten edeltäjien tyyliä.

Oikea auto jokaiselle asiakkaalle: uuden sukupolven Transporterin debyytin myötä Volkswagen Hyötyautot on toteuttamassa strategiaansa tarjoten "jokaiselle asiakkaalle oikeanlaisen hyötyauton”. Kun ensimmäinen Transporter esiteltiin lehdistölle vuonna 1949, kukaan ei olisi uskonut, että tästä Volkswagen T1:stä, tuolloin Saksan talousihmeen liikkeelle panevasta voimasta, tulisi niin menestyvä malliperhe. Ja nyt, 75 vuotta myöhemmin, Volkswagen Transporter on edelleen kansainvälinen menestysmalli. Vuoden 2024 mallisto koostuu tässä kokoluokassa uudesta Volkswagen Transporterista, Volkswagen Multivanista ja Volkswagen ID. Buzzista. Transporter-tuotelinjaan kuuluvat perinteiset umpipakettiautot ja Caravelle-pikkubussit. Multivan on suuremmankin perheen toiveet täyttävä tila-auto, ja siitä on myös juuri lanseerattu uusi California-matkailuautoversio. Volkswagen ID. Buzz-henkilöauto ja ID. Buzz Cargo -pakettiauto ovat ensimmäiset sähköisen liikkuvuuden ikonit. Volkswagen Transporter, Volkswagen Multivan ja Volkswagen ID. Buzz muodostavat tällä hetkellä markkinoiden laajimman mallivalikoiman luokassaan.

Uusi Volkswagen Transport ja Caravelle

Pakettiauto, tila-auto, alusta ja Caravelle: Volkswagen Hyötyautot tarjoaa uuden Transporterin pakettiautona (tavarankuljetus), tila-autona (henkilökuljetus) ja double cab -versiona alustarungolla ja pitkällä akselivälillä. Tila-auto- ja pakettiautoversiot ovat saatavilla kahdella koripituudella ja myöhemmin myös korkealla katolla. Yhdeksänpaikkainen Caravelle on suunniteltu henkilökuljetukseen. Volkswagen Hyötyautot tarjoaa Caravelle-mallin Base-, Life- tai huippuluokan Style-versiona.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Ergonominen korkean teknologian työpaikka: Volkswagen Transporterin ja Caravellen uudelleen suunnitellussa ohjaamoarkkitehtuurissa Volkswagen Hyötyautot yhdistää kosketusnäyttöjen digitaalisen maailman fyysisiin hallintalaitteisiin, mikä varmistaa, että autoa on helppoa ja turvallista käyttää kaikissa tilanteissa. Tähän sisältyy myös erilaisten USB- ja 12 V pistorasioiden integrointi sekä mahdollisuus lisätä yksi tai ladattavissa hybridi- ja täyssähkömalleissa jopa kolme 230 V liitäntää.

Uusi Volkswagen Transport

Kantavuus jopa 1,33 tonnia: Normaaliakselivälisen Transporter-pakettiauton tavaratilan tilavuus on kasvanut yli 10 prosenttia 5,8 kuutiometriin. Pitkäakselivälisen korkealla katolla varustetun auton suurin tavaratilan tilavuus on peräti 9,0 kuutiometriä. Suurin kantavuus on jopa 1,33 tonnia (+0,13 t). Volkswagen on myös lisännyt vetomassaa 0,3 tonnilla, joka on nyt enimmillään 2,8 tonnia.

Diesel-, ladattava hybridi- ja täyssähkö: Ensimmäistä kertaa mallisarjan moottorivalikoimaan kuuluu kolme turboahdettua dieselmoottoria (TDI), ladattava hybridi (eHybrid) ja kolme täyssähköversiota (e-Transporter ja e-Caravelle). TDI-moottorit tarjoavat tehoa joko 81 kW (110 hv), 110 kW (150 hv) tai 125 kW (170 hv). 125 kW:n TDI-dieselmoottori yhdistetään aina 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon. Sama vaihteisto on valinnainen 110 kW:n TDI:lle vaihtoehtona 6-vaihteiselle manuaalivaihteistolle. TDI-mallit 110 kW:sta alkaen voidaan tilata myös 4MOTION-nelivedolla. Ladattavan hybridin järjestelmäteho on 171 kW (232 hv), ja se on aina yhdistetty automaattivaihteistoon (eHybrid). Volkswagen e-Transporter ja e-Caravelle lanseerataan kolmena eri tehoversiona; 100 kW (136 hv), 160 kW (218 hv) ja 210 kW (286 hv). Niiden akun kapasiteetti on 64 kWh (netto).

Uusi Volkswagen Transport

Myyntimallisto Suomessa. Suomessa täysin uuden Volkswagen Transporter T7:n myynti on jo alkanut pitkäakselivälisillä automaattivaihteisilla malleilla, joita ovat 110 kW etuvetoautomaatti ja 110 kW nelivetoautomaatti sekä 125 kW etuvetoautomaatti ja 125 kW nelivetoautomaatti. Autot on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti, ottaen huomioon niiden kattavan vakiovarustelun ja peräti 5 vuoden / 200 000 kilometrin takuun. Nyt myyntiin tulevien autojen osalta malliston autoverollinen alkaen hinta on 51 864,45 euroa (alv 25,5%). Autoja voi tilata heti ja niiden asiakastoimitukset alkavat loppukevään 2025 aikana.

Uusi Volkswagen Transport