Suomalainen ohjelmistoyhtiö Pinja solmi miljoonakaupan brittiläisen sahajätin kanssa
Vahvasti ulkomaan markkinassa kasvava suomalaisyhtiö voitti metsäteollisuuden alalla toimivan James Jones & Sonsin kansainvälisen, miljoonien eurojen arvoisen kilpailutuksen. Pinjan toimitusjohtaja Matti Heikkosen mukaan jättikauppa on hyvä osoitus suomalaisen metsäosaamisen vientivalteista.
Toimitusketjujen hallinnan, teollisen tuotannon ja kestävän kehityksen tekoälypohjaisiin pilviratkaisuihin erikoistunut suomalaisyhtiö Pinja on voittanut merkittävän kilpailutuksen ja solminut yhteistyösopimuksen isobritannialaisen metsäteollisuusyhtiö James Jones & Sonsin kanssa. Kaupan arvo on miljoonia euroja. James Jones & Sons on alansa huippuosaajia globaalisti. Yritys perustettiin jo lähes 200 vuotta sitten, vuonna 1838, ja sen liikevaihto on noin 500 miljoonaa puntaa eli noin 600 miljoonaa euroa.
Viime vuonna noin 60 miljoonan euron liikevaihdon tehnyt Pinja digitalisoi metsäyhtiön kaikki prosessit aina hakkuista jalostetun sahatavaran tekemiseen. Pinjan digitaalisilla työkaluilla lisätään tuottavuutta ja kustannustehokkuutta oikea-aikaisella päätöksenteolla, datajohtamisella ja automatisoinnilla. Näiden avulla sahayritykset pystyvät parhaimmillaan säästämään miljoonia muun muassa vaihto-omaisuuden pienentämisen kautta.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy- Tämä on merkittävä kauppa koko suomalaiselle metsäteollisuudelle, joka on yhteiskuntamme talouden kivijalka. Suomessa on maailman parasta metsäosaamista ja -ymmärrystä – myös metsäteollisuuden digitalisoitumisen suhteen – mutta emme ole vientimaana lunastaneet täyttä potentiaaliamme kansainvälisillä markkinoilla. Tällaisen kansainvälisen miljoonasopimuksen voittaminen on yksi esimerkki siitä, että Suomessa on poikkeuksellista osaamista, jota koko maailman metsäteollisuus kaipaa, sanoo Pinjan toimitusjohtaja Matti Heikkonen.
Kyseessä on Pinjan ensimmäinen kauppa Isossa-Britanniassa. Tällä hetkellä suomalaisyritys operoi noin 30 maassa useilla eri toimialoilla. Metsäteollisuuden lisäksi Pinja toimii muun muassa valmistavan teollisuuden, bioenergia- ja kiertotalouden sekä kaupan- ja palvelualojen yritysten ohjelmistokumppanina.
Tällä hetkellä metsäteollisuudessa nähdään suuria mahdollisuuksia globaalilla tasolla, mikä johtuu muun muassa EU:n metsäkatoasetuksesta. Sen tavoitteena on taata, että EU:n alueella kulutetut tuotteet eivät aiheuta metsäkatoa tai metsien tilan heikentymistä maailmanlaajuisesti sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja lisätä biologista monimuotoisuutta. Näitä ongelmia ratkotaan etenkin digitalisaation avulla. Pinjan metsäteollisuussektori on kasvanut noin 20 prosentin vuosivauhtia.
- Odotamme kasvun jatkuvan samalla vauhdilla. Meillä on erityistä osaamista metsäteollisuuteen, ja olemme esimerkiksi luoneet tuotteita, joilla asiakkaamme voivat huolehtia metsäkatoasetusvelvoitteistaan. Metsäteollisuuden markkinassa on ollut pari hiljaisempaa vuotta, mutta ensi vuoden näkymät näyttävät hyviltä, mikä tuo suomalaisille vientiyrityksille merkittäviä iskun paikkoja, Heikkonen jatkaa.
Pinja kasvaa tällä hetkellä vauhdilla kansainvälisillä markkinoilla eri toimialoilla. Brittimarkkinan ohella uutena on aukeamassa Yhdysvaltain markkina, jossa Pinja on aloittamassa yhteistyön paikallisen metsäteollisuuden alan yrityksen kanssa. Pinja käy neuvotteluita myös monien muiden globaalien metsäyritysten kanssa.
Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy- Haluamme jatkaa vahvaa kasvua kansainvälisillä markkinoilla ja tehdä sen kannattavasti. Meillä on monen toimialan ohjelmistokehittämiseen syväosaamista, joka on suuri valttikortti niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, Heikkonen päättää.