Metsätrans

Maailmanmatkaaja Antti Partanen asettui Kuopioon

Antti Partasella on takana pitkä ja vaiheikas ura metsäkoneiden parissa maailmalla. Etenkin Chile on tullut miehelle tutuksi. Arjo Röntysen leivissä Partanen on ollut useammankin kerran ja Chilestä löytyi myös nykyinen vaimo. Nyt perhe on asettunut Kuopioon, eikä maailmalle ole enää tarkoitus lähteä.

Partasen kiertue alkoi vuonna 1998 kun Ponsse etsi Chileen asentajaa. – Siellä vierähti kolme vuotta. Sen jälkeen tuli nähtyä myös Englantia, Espanjaa ja palattua taas Etelä-Amerikkaan, myös Chileen. 2004 palasin Suomeen ja työskentelin Seinäjoen huollossa kolmisen vuotta, kunnes palasin taas Chileen ja Uruguayhyn Ponssen hommiin. Tämän kiertueen jälkeen palasin jälleen Suomeen ja tällä kertaa Logsetille, mistä vaihdoin sitten muutama kuukausi sitten Eco Log Finlandiin, mies kertaa lyhyesti. Vuosien aikana on sattunut ja tapahtunut niin paljon, että niistä voisi kirjoittaa vaikka useammankin kirjan, mutta Partanen tyytyy toteamaan, ettei metsäkoneiden parissa enää varsinaisesti voi tapahtua mitään sellaista mikä pääsisi hänet yllättämään. – Aika lailla kaikki on jo nähty.

Partasen uran yllättävin käänne ei kuitenkaan liity metsäkoneisiin mitenkään, sillä historiasta löytyy jopa lyhyt jakso laihialaisen grillikioskin osaomistajana. – Siinä vaiheessa kuppi tuntui täyttyneen metsäkoneista ja olin aikeissa pitää sapattivuoden. Kaverilla kuitenkin oli Laihialla grilli johon hän pyysi minua yhtiökumppaniksi, ja niin minä sitten pyörittelin siellä hampurilaisia muutaman kuukauden ajan. Jotenkin se ei vaan kaiken koetun jälkeen tuntunut oikein omalta jutulta ja päätin sitten aika nopeasti jatkaa sapattivuottani ihan vaan sapattina.

Mainos, juttu jatkuu alla Mainos päättyy

Jo ensimmäisellä Chilen reissullaan Antti Partanen tapasi nykyisen vaimonsa. Pariskunnan perheeseen kuuluu kaikkiaan viisi lasta, ja koko perhe on aina reissannut isännän töiden mukana. – Lapsista on kasvanut väistämättä aika kansainvälisiä ja kielitaitoakin on karttunut matkan varrelta, mutta enää kotipaikkaa ei ole tarkoitus vaihtaa. Asetuimme Suomeen kun vanhimmat aloittivat lukion ja nyt tulevana syksynä nuorimmainenkin menee kouluun, Partanen kertoo.

Chilessä Partasen vaimo työskenteli poliisin murhatutkimuksessa, erikoistuneena naisten ja lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. – Myös minun otsalla on pidetty ysimillistä, joten kaiken sen jälkeen perheellinen osaa todella arvostaa Suomen turvallisuutta.

Vaikka mies vielä haikailisikin maailmalle, niin vaimo ei Suomea enää suostuisi jättämään. – Vaimoni on toiminut aiemmin Vaasassa maahanmuuttajien ohjaajana ja hakee nyt vastaavia töitä myös Kuopiosta. Myös itselle tämä uusi projekti Eco Login parissa vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että tämän kautta voi hyvin rakentaa pidempiaikaisenkin jutun. Reissuja tulee varmasti jatkossakin, mutta kotipaikka tulee säilymään jatkossa Kuopiossa, Antti Partanen päättää.